Kystsikring kuldsejlet: Ny nervepirrende stormsæson i vente

Stor uenighed mellem sommerhusejere, feriecenter, rådgivningsfirma og Kystdirektoratet stopper kystsikringsprojekt ved Nørlev Strand.

Bliver det her virkeligheden igen til næste vinter, da det nye kystsikringsprojekt er kuldsejlet. (Foto: Birger Josephsen © arkivfoto)

En ny stormsæson truer snart sommerhusejerne ved Nørlev Strand, uden der er lavet en samlet plan for en ny kystsikring på stedet.

Kystsikringsprojektet er stoppet på grund af uenighed mellem rådgivningsfirmaet COWI, Kystdirektoratet, feriecenteret og sommerhusejerne.

- Som lægmand og den der skal hovedfinansiere projektet, bliver jeg nødt til at sige, at vi lige må trække vejret, siger bestyrelsesformand Christian Jensen fra feriecenteret Skallerup Seaside Resort.

I januar vedtog sommerhusejerne og feriecenteret en plan, som blandt andet betød, at kysten skulle sikres med sten og sand, og at høfderne ved feriecenteret skulle fjernes.

Men da projektet skulle udformes konkret, kunne sommerhusejerne og feriecenterets rådgiver COWI slet ikke blive enige med Kystdirektoratet.

- Der er voldsomme uoverensstemmelser mellem COWI’s og Kystdirektoratets opfattelser, siger Christian Jensen.

Ifølge formand i Grundejerforeningen Nørlev Strand, Jens Buje, skyldes uoverensstemmelsen, at Kystdirektoratet pludselig vil have en løsning for hele området helt fra Lønstrup og nordpå, så endnu flere grundejereforeninger skal inddrages.

- Det er svært lige pludselig at skulle inddrage flere foreninger, som ikke har været gennem det samme som os, siger han.

Ifølge Christian Jensen fra feriecenteret, vil de nu finde en ny rådgiver og udforme deres eget kystsikringsprojekt. Dermed bliver høfderne ved feriecenteret foreløbigt liggende.

Facebook
Twitter