Kystsikring: Sommerhusejerne klar med konkret projekt

Hver enkelt sommerhusejer skal lægge mellem 50- og 200.000 kroner i kystsikring.

I februar tidligere i år styrtede to sommerhuse i vandet ved Nørlev Strand. Foto: PRIVATFOTO (Foto: PRIVATFOTO © (C) DR Nordjylland)

Dagen efter et nyt mæglingsmøde fremsender lodsejerne planerne for 1,3 kilometer kystsikring mellem Nørlev Strand og høfterne ved Skallerup Klit.

Lodsejerne har brugt et halvt år og en halv million kroner, siger talsmand Kristian Hartmann og præsenterer planerne.

Der bliver blandt andet en kystbeskyttelse med fast beskyttelse kombineret med sandfodring langs kysten.

- Der er et område, hvor vi ikke laver hård kystsikring, men alene lader det være sand der sikrer, fordi der ikke umiddelbart er nogle værdier bagved, siger hun.

Desuden er der nogle områder, hvor risikoen for at huse falder i vandet er større. Her lægger man sten ud som en buffer.

Projektplanerne for sikringen af Nørlev Strand lander hos Kystdirektoratet, og direktør Merete Løvchall ser frem til at få en konkret ansøgning.

- Vi har jo haft en række dialoger med grundejerne, og vi ved, de har arbejdet på en løsning af problemerne. Vi glæder os til at se, hvad de er kommet frem til, siger han.

Sommerhusejerne ved Nørlev Strand vil ikke gå ind i projektets økonomi, før de har fået kystdirektoratets vurdering af planerne.

Ifølge Kristian Hartmann vil hver enkelt sommerhusejer skulle smide mellem 50.000 og 200.000 kroner i kystsikringen.

Sommerhusejerne forventer svar fra Kystdirektoratet i løbet af et par måneder.

Facebook
Twitter