LA kæmper mod ordet gratis

Liberal Alliances byrådsmedlem i Aalborg mener, at ordet er falsk varebetegnelse for kommunens ydelser.

"Udgiften betales af kommunen" giver et bedre billede af, hvor pengene kommer fra, mener Liberal Alliance i Aalborg. (Foto: Rasmus Krieger Jensen)

Godt nok betaler vi intet for at bruge skoler og biblioteker, men det er kun fordi, vi alle har spyttet i kassen på forhånd.

Den pointe vil Liberal Alliance i Aalborg Kommune have bedre frem i lyset.

Derfor har partiet foreslået, at ordet gratis i al kommunikation hos kommunen erstattes med formuleringen ’udgiften betales af kommunen’.

- På Aalborg Kommunes hjemmeside finder man ordet 124 gange, hvis man søger på det. Men ’gratis’ betyder ikke, at det ikke koster noget, siger byrådsmedlem Hans Peter Beck og fortsætter:

- Jeg synes, man skal være ærlig over for borgerne og kommunikere hvem, der betaler.

Forslaget fra Liberal Alliance er netop blevet stemt ned i byrådet i Aalborg, men også i Vejen Kommune og i Frederiksberg Kommune har partiet tidligere bragt ideen på banen.

I sidste ende håber byrådsmedlem Hans Peter Beck, at man kan åbne for en større debat om værdien af velfærdsydelser i kommuner og regioner.

- Det kunne måske lede hen mod en debat om nogle af de services, som kommunen leverer. Om det egentlig er kerneopgaver for kommunen, eller om man kunne prioritere anderledes og for eksempel indføre brugerbetaling, siger han.

Rådmand hos de Radikale i Aalborg Kommune Daniel Nyboe Andersen kalder til gengæld forslaget spild af tid.

- Selvfølgelig ved borgerne godt, at nogen har betalt for tingene, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk