LA vil hive netstikket og undgå eksamenssnyd

Hvis gymnasieeleverne skal vise, hvad de er i stand til, er det uden internet, mener Liberal Alliance.

Skal det være slut med internet til eksamen? Det mener Liberal Alliance. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Elever og lærere har meget ud af internettet i løbet af året, men til eksamen skal de kunne klare sig helt uden.

Det mener Liberal Alliance, der vil sikre sig mod snyd på landet gymnasier og i højere grad belønne de elever, der viser faglig selvstændighed. Det siger undervisningsordfører Merete Riisager.

- Når man når til eksamen, er det regnskabets time, og man skal jo vise, hvad det er, man kan og er i stand til.

Forslaget kommer som del af nyt udspil til en reform af gymnasierne, hvor partiet samtidig lægger op til flere prøver og eksaminer.

- Selve problemet er, at de unge er blevet så dygtige til det digitale, at hvis de kommer til en eksamen, så snyder de også. Det ødelægger seriøsiteten og devaluerer uddannelsen, siger Merete Riisager.

På Dronninglund Gymnasium anerkender rektor Lars Jørgensen problemstillingen, men ikke omfanget, som han mener, er overdrevet.

- Jeg kan forstå problematikken, og at der i et eller andet omfang bliver snydt. Men jeg kan bestemt ikke forstå, at løsningen er at trække stikket. Vi lever i den digitale tidsalder, og det drejer sig i langt højere grad om lære eleverne at bruge det med fornuft, siger han.

Liberal Alliance vil med flere eksaminer blandt andet udvide det store studieretningsprojektet, SRP, med en mundtlig eksamen. Den del bakker Dronninglund-rektoren op om.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.