Læge støtter røgfri parker: Røg lige så farligt som asbest

God idé med røgfri parker, lyder det fra ekspert i passiv rygning.

Ifølge en ekspert i skadevirkningerne ved passiv rygning, så er tobaksrøgen lige så farlig som asbeststøv (Arkivfoto). (© Colourbox)

Det giver god mening, at Aalborg Kommune vil arbejde for at skabe røgfri parker, legepladser og idrætsanlæg.Det mener Martin Døssing, som er speciallæge på Frederikssund Hospital og ekspert i skaderne ved passiv rygning.

- Man ved, at asbeststøv og de tjærestoffer, der er i cigaretrøg, er nogenlunde lige farlige. Så hvis man ikke vil have asbeststøv udenfor, hvad man jo ikke vil, så skal man heller ikke have tobaksrøg, siger han.Hvis man ikke vil have asbeststøv udenfor, hvad man jo ikke vil, så skal man heller ikke have tobaksrøgMartin Døssing, specillæge, Frederikssund HospitalMange generet af tobaksrøgHan erkender, at man sjældent bliver udsat for store mængder cigaretrøg ude i det fri. Men selv lidt røg kan give problemer, hvis man er astmatiker.

- Astmatikere har jo særlige følelser om slimhinderne. Så stærke dufte, parfumer, tobaksrøg og alt muligt andet kan jo provokere deres astmanfald.Det er rigtigt mange mennesker, der er voldsomt generet af tobaksrøg - selv i små mængder og selv udendørsMartin Døssing, speciallæge, Frederikssund Hospital- Og det er jo noget med 10-15 procent af befolkningen, der har astma. Så det er rigtigt mange mennesker, der er voldsomt generet af tobaksrøg - selv i små mængder og selv udendørs, siger lægen.Vil skåne børneneAalborg Kommune har i første omgang sat et skilt op ved Friluftsbadet, der opfordrer til at slukke cigaretten - og der kan være endnu flere røgfri udendørsområder på vej.

- Det kunne være på legepladser og på fodboldbaner, hvor de unge hold spiller. Så signalerer vi over for børnene, at de godt må finde et andet sted at ryge end lige op i hovedet på børnene, siger Mads Duedahl (V), rådmand for Sundheds og Kultur i Aalborg Kommune.En af de lokale fodboldklubber mener dog, at forslaget er noget pjat.

Facebook
Twitter