Læsø først med lynhurtigt internet til alle

Det er jo noget, alle i Danmark drømmer om. Nu går vi et skridt foran og gør noget ved det, siger borgmester.

  • Der var ved årsskiftet 1817 faste beboere på Læsø. (© Google Maps)
  • Borgmester Tobias Birch Johansen (V) håber, de hurtige bredbåndsforbindelser kan tiltrække både virksomheder, borgere og turister. (Foto: Mette Rask Jørgensen © DR Nordjylland)
1 / 2

Danmarks mindste kommune er en af de første, der er klar til at tilbyde lynhurtigt internet til alle borgere, virksomheder og sommerhuse.

Det er Kattegatøen Læsø, der i næste uge kan afsløre hvem, der kommer til at stå for højhastighedsbredbånd til alle matrikler.

- Det vil få kæmpe betydning for virksomheder, borgere og turismen her på Læsø, siger borgmester Tobias Birch Johansen fra Venstre.

Læsø Kommune har ifølge borgmesteren lånt omkring 15 millioner kroner af Indenrigsministeret til investeringen.

- Jeg tror, det er Danmarks eneste - hvis ikke verdens eneste - kommune, der kan tilbyde det til alle. Og det er vi rigtig stolte af, siger han.

Hvis vind og vejr ellers vil det, har alle på Læsø hurtig internetforbindelse inden udgangen af 2017.

Borgmesteren håber, de hurtige internetforbindelser kan få nye borgere til at flytte til øen, når de finder ud af, de kan arbejde hjemmefra, mens de passer et job på fastlandet. Og så skal det også lokke flere turister til.

- Vi ved jo, at når vi tager vores børn med på ferie, så spørger de ikke længere om vejen til den nærmeste legeplads, men om koden til wifi, siger Tobias Birch Johansen (V).

Ifølge ham har ansvaret for de hurtige bredbåndsforbindelser i årevis været en kamp mellem kommuner og stat.

- Det er jo noget, hele Danmark håber på udenfor de store byer. Nu har vi bare været et skridt foran og taget problemet i egen hånd, siger borgmesteren.

FacebookTwitter