Læsø vil lokke arbejdskraft til øen med billige pendlerhuse

Læsø har konstant brug for håndværkere og ansatte inden for ældreplejen

Der er smukt på Læsø, når solen står op. Men ikke smukt nok til at lokke håndværkere og ældre-plejere til at slå sig permanent ned på øen. (Foto: Karen Hinskjold © Brugerbillede)

Der er løbende og akut brug for arbejdskraft på Læsø.

Derfor ser kommunen sig nødsaget til blandt andet at indrette et pendlerhus med foreløbig fire indflytningsklare småboliger med køkken og bad, der kan lejes for rimelige penge.

- Hvis ikke vi kan lokke dem til at bo herovre, så er vi nødt til at skaffe en midlertidig bolig til dem, siger Læsø´s borgmester, Karsten Nielsen.

For der er hårdt brug for arbejdskraft på flere områder på øen, forklarer han.

- Vi mangler håndværkere i alle afskygninger, sosu-assistenter, sosu-hjælpere, sygeplejersker. Det er en kæmpe mangelvare herovre.

Initiativet er helt rigtigt, siger Flemming Søborg, chef for Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn, der bistår Læsø med at skaffe arbejdskraft.

- For så kan folk udefra også prøve at bo på øen, Hvis Læsø griber det rigtigt an, så tror jeg, det lykkes at rekruttere noget af den arbejdskraft, de gerne vil have.

Mangler også løs-arbejdere uden for sæsonen

Læsø bliver samtidig et mere og mere populært rejsemål i takt med, at færgeprisen falder markant udenfor højsæsonen

Og det er også en udfordring for os, siger Karsten Nielsen:

- Det er selvfølgelig et luksusproblem men alligevel et stort problem for dem, der ikke kan skaffe løs arbejdskraft nok uden for sæsonen. Om sommeren er problemet knap så stort, fordi der kommer mange unge herover for at tage et sommerferie-job.