Landboforening: Staten skal hegne ulve inde

Nej til hegn omkring kreaturer. Ja til hegn omkring ulven. Sådan lyder det fra Agri Nord.

Siden februar 2017 har det været muligt for landmænd at søge om tilskud til at ulvesikre deres indhegninger. (Foto: Patrick Pleul © Scanpix)

Hvis staten vil have ulvene, så skal staten hegne dem inde for at forhindre, at de angriber landmændenes dyr.

Det mener Carl Christian Pedersen, formand for landboforeningen Agri Nord.

- Det er en offentlig beslutning, at ulven må leve frit i Danmark, og derfor er det en offentlig opgave at sikre, den ikke skader dyr og mennesker, siger han.

Siden februar i år har staten ellers givet landmænd mulighed for at søge om tilskud til ulvesikring af deres hegn med flere eltråde i forskellig højde. Men Carl Christian Pedersen og Agri Nord vil hverken have penge eller ulvehegn.

- Når ulven bliver et mere udbredt problem, så vil vi få nogle indhegninger, som kommer til at minde mere om en zoologisk have end om den frie, åbne natur, vi gerne vil have. Det vil komme til at tage sig grimt ud, siger landboformanden.

Ifølge ham er det landmændenes ansvar at holde egne dyr inde i indhegningen - ikke at holde rovdyr ude.

- Og selvom vi laver nok så mange strømtråde, så kan vi ikke forhindre angreb fra ulven, og at de kommer ind til vores dyr, for det er jo naturen, vi taler om, siger Carl Christian Pedersen.

Siden 2012 er der observeret ulve i det meste af Jylland. Senest er der set en ulv med otte unger ved Ulfborg i Vestjylland.

Facebook
Twitter