Landbruget byder flygtninge velkomne

Der er masser af ledige arbejdspladser og samtidig kan et job i landbruget hjælpe flygtninge med at blive integreret.

Ifølge LandboNord er der både ledige job og fornuft i, at flygtninge kommer i praktik i landbruget (arkivfoto). (© Colourbox)

Det hjælper flygtninge med at blive integreret, hvis de kommer i arbejde, og samtidig er der masser af arbejdspladser i landbruget.

Sådan lyder det fra landbruget i Vendsyssel, der derfor er gået i samarbejde med Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn kommuner for at få flygtninge i praktik blandt køer og grise.

Målet er at hjælpe flere i arbejde, siger formanden for LandboNord, Niels Vestergaard Sallling.

- Vi melder os simpelthen under fanen for at hjælpe vores land med at få folk i arbejde og blive integreret, siger han.

Landbruget har stor erfaring med at bruge udenlandsk arbejdskraft specielt fra Øst-Europa, og Niels Vestergaard Salling tror, at flygtninge, som kommer i praktik i landbruget, kan blive til varig arbejdskraft.

-Dem, der vælger at komme i praktik hos os, er formentlig interesseret i faget, og de kan dermed blive et stort aktiv for os, siger Niels Vestergaard Salling.

Han understreger dog, at succesen afhænger af, at der bliver fundet en enkel måde at samarbejde på.

- Vi skal passe på, at vi ikke får lavet en masse forkromede ordninger, så det bliver alt for svært at få flygtninge integreret. Det er der sådan set ingen grund til, siger landmændenes formand.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.