Landmand tager imod 110 ton ulovlig halm fra strand

Byrådspolitiker og landmand, Svenning Christensen (V), hjælper sommerhuseejere fra Nørlev med at skaffe halmballer væk.

Ved at tage imod halmballerne slipper sommerhusejerene for en udgift på op til 80.000 kroner for at få det deponeret. (Foto: Sofie Guldager Rafn DR Nordjylland)

Når turister fra nær og fjern her i påsken går tur på Nørlev Strand for at kigge på sommerhuse, der hænger tæt på kanten af klitten, risikerer de ikke længere at falde over store halmballer.

Halmballerne er nemlig væk.

De sommerhusejere, der udøvede selvtægt ved at lægge halmballer på Nørlev Strand, har fået hjælp fra uventet side.

De ulovligt placerede halmballer er blevet fragtet til en gård, der tilhører en Venstre-politiker fra Hjørring Byråd.

Landmand og byrådsmedlem Svenning Christensen vil bruge de 110 ton, den våde halm nu vejer, til at fremstille kompost til markerne.

Han erkender, at sommerhusejerne oprindeligt begik selvtægt ved at placere halmen som kystsikring uden tilladelse.

- Men bagefter godkendte Kystdirektoratet, at halmen lå der til 1. marts, så jeg har ingen problemer med at hjælpe husejerne nu, siger Svenning Christensen.

I vinter udgjorde halmballerne en ulovlig halm-mur, der skulle forhindre havet i at æde sommerhusene. Men siden stormene i januar og februar har de ligget hulter til bulter, flyttet af bølgerne hen i den nordligste ende af Nørlev Strand.

Altså indtil forleden, hvor halmballerne blev hentet af en vognmand. Ifølge Svenning Christensen vejer de, inklusiv sand og det saltvand, de har suget, omkring et ton stykket.

Så Venstre-landmandens aktion har befriet sommerhusejerne fra en udgift på cirka 80.000 kroner inklusiv moms, som det ville koste at få halmballerne destrueret på forbrændingsanstalten.

Se video fra initiativet herunder:

Landmand og lokalpolitiker Svenning Christensen har befriet sommerhusejerne ved Nørlev Strand for en udgift på op til 80.000,- kr for at tage imod ulovligt anbragte halmballer, der i vinter er brugt til kystsikring.

Posted by DR P4 Nordjylland on Wednesday, March 23, 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.