Laver katten ballade hos naboen? Det skal GPS holde øje med

Kattens Værn søger katte til at teste overvågningssystem

Det er dette halsbånd, der sender informationer til app'en på Dennis Lynggrens telefon. Foto: Christine Nørgaard

Hankatten Elliot strejfer tit rundt omkring. Denne morgen dukkede han heldigvis op, da der blev raslet med madskålen, men for et par måneder siden var han ude på en endnu længere tur, da familien ikke så skyggen af ham i flere dage.

- Det var meget ubehageligt. Han kunne jo være blevet stjålet, for han er jo en flot kat, men han kunne også være blevet kørt ned. Og det er jo ikke så sjovt at vente på, når man er en børnefamilie, fortæller Dennis Lynggren.

Men nu har familien anskaffet sig et gps-halsbånd, så de kan følge Elliots færden rundt i kvarteret.

- Hvis han er langt væk, så får jeg alarm, så jeg ved, at vi skal være opmærksomme, siger Dennis Lynggren.

Skal undersøge kattenes naboskab

Hos Kattens Værn i Aalborg har man anskaffet fem gps-systemer, som man i øjeblikket søger familier til at teste. Det skal helst være en gruppe af familier, der bor tæt på hinanden, da man gerne vil bruge gps'erne til at undersøge, hvordan nabokatte har det med hinanden.

- Så vi vil gerne have nogle grupper, så vi kan få det bedste datamateriale, siger Rene Skall.

Det er i følge ham ikke kun naboskabet blandt kattene, som gps-systemet kan påvirke.

- Hvis man har nogle naboer, som ikke kan lide at have besøg af en kat, så kan man holde øje med, om den løber den vej, siger René Skall, der er internatleder for Kattens Værn i Aalborg.

Systemet er lavet sådan, at man kan følge med direkte på sin telefon i, hvor katten befinder sig, mens man også kan få varsler med faste intervaller, eller hvis den har bevæget sig langt væk.

Dennis Lynggren med hankatten Elliot.

Op til nytår kan det blive meget aktuelt.

- Vi ser tit, at katte stikker af sted, når de begynder at høre skuddene, og når det fortsætter i mange timer, er det ikke sikkert den kan finde tilbage, fortæller Rene Skall fra Kattens Værn.