Leder af Gigantium: Hallen er overraskende pæn indvendig

Efter onsdagens brand forventes Gigantium at åbne igen i løbet af torsdag.

Efter storbranden onsdag håber leder af Gigantium, Jørgen Smed, at storhallen kan lægge hus til Aalborg Håndbolds kampe allerede i august. (Foto: Christine Nørgaard DR Nordjylland)

Selvom gårsdagens brand i Gigantium i Aalborg så voldsom ud, er skaderne ikke så slemme som først frygtet.

Banen i storhallen, hvorpå der spilles håndboldkampe, er intakt, og håbet er derfor, at hallen kan være klar til Champions League-håndbold i midten af august.

Det fortæller leder af Gigantium, Jørgen Smed.

- Vi har også de andre haller, og holdet (Aalborg Håndbold red.) træner i den lille hal i forvejen, så det kommer det ikke til at gå ud over træningen. Deres kampe er jeg noget mere i tvivl om, men jeg håber, at vi kan dele hallen op, så de kan spille mod THW Kiel 15. august, siger han.

Branden brød ud i gavlen på den store håndboldhal onsdag kort før middag. Slukningsarbejdet fortsatte resten af dagen, og ud på aftenen var indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Anders Brosbøl, ikke positiv over storhallens tilstand.

- Den er ret skadet - både af branden og de efterfølgende vandskader. Branden har taget en god bid af hallen, og så har vi resten af komplekset, som er rimelig røg- og sodskadet, sagde han.

Branden blev anmeldt til Nordjyllands Politi klokken 11:25 onsdag. Foto: Mikkel From Nielsen DR Nordjylland

Dagen derpå medgiver Jørgen Smed også, at storhallen ser ud til at være hårdt ramt.

- Det ser rigtig voldsomt ud, når man står herude. Heldigvis ser det noget bedre ud, når man kommer ind i hallen. Hele den ene endevæg er selvfølgelig væk, men resten af hallen ser faktisk forbavsende pæn ud derinde, siger han.

Derfor trækker han og kollegerne i arbejdstøjet i dag og tager første skridt mod genopbygningen af hallen.

- Vi har møde med teknikerne og vores bygherrerådgivere her til middag, og så regner vi med at gå i gang. Vi havde allerede kontakt til leverandører i går. De er klar til at hoppe på opgaven, så vi håber, det kan laves rimelig hurtigt, siger han.

Årsagen til branden er endnu ikke kendt, men det står klart, at den er startet på ydersiden af hallen. Vagtchefen hos Nordjyllands Politi, Henrik Bech, forventer, at brandteknikere kan føre tilsyn på stedet i løbet af torsdag.

Gigantium oplyser, at man regner med at kunne åbne svømmehallen for publikum igen torsdag ved middagstid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk