Lille Læsø-firma slukker brande på enorme containerskibe

Rosenby Engineering har fået Industriens Fonds Iværksætterpris

Julius Skjoldby (tv.) og Jesper Rosenfeldt Hansen – grundlæggere i Rosenby Engineering – har her spændt Hydropen fast på en container. Foto: Rosenby Engineering

Et lille Læsø-firma slukker brande på enorme containerskibe

Rosenby Engineering har adresse på Østerby Havn. Men målet for virksomhedens patenterede brandslukningsudstyr Hydropen er containerskibe på Verdenshavene, fortæller Jesper Rosenfeldt Hansen, der sammen med to andre har sat gang i virksomheden.

- Vi skal være klar på kraftig vækst.

Troen på udstyret er stor. Virksomheden har fået Industriens Fonds Iværksætterpris. Med Hydropen behøver man ikke komme tæt på den brændende container for med et spyd eller bor at lave hul og føre en vandslange ind. Hydropen kan hejses op og låser sig selv fast på den brændende container, borer hul og sprøjter vand ind.

Læsø er ideel til virksomheden

Læsø har ifølge Jesper Rosenfeldt Hansen været et ideelt sted at realisere ideen.

- Det har kun ladet sig gøre, fordi vi et godt netværk på Læsø. Specielt har vi fået hjælp fra Østerby Smedie til at bruge deres faciliteter, siger han.

Han ser heller ingen fremtidige udfordringer ved, at virksomheden ligger på den lille Kattegatø.

- Når det er sådan et globalt potentiale, så er det ligegodt, hvor vi ligger henne, siger han.

Hydropen er certificeret og patenteret og ventes at være klar til salg i løbet af i år..

Brande står for mindre end en procent af forsikringsskaderne på containerskibe, men står for 28 procent af forsikringsudbetalingerne

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk