Lungepatienter oplever flest fejl

Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital er den sygehusafdeling i Nordjylland, hvor flest patienter føler sig fejlbehandlet.

Par på 27- og 23 år varetægtsfængslet efter massiv tumult i Løkkens natteliv. (© Region Nordjylland)

Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital er den sygehusafdeling i Nordjylland, hvor flest patienter føler sig fejlbehandlet. Det fremgår af tal fra Danske Patienter.

16,7 procent af de indlagte oplever fejl.

Formand Henning Olsen fra Sundhedsbrugerrådet i Nordjylland finder tallene bekymrende og tilskriver dem blandt andet overbelægning på afdelingen. For hver 100 normerede senge er 110 patienter indlagt.

- Jeg synes ikke, det er særlig betryggende. Det gør jo, at personalet får flere patienter at behandle, og de forhold, som patienterne er indlagt under, er slet ikke hensigtsmæssige, siger Henning Olsen.

Sundhedsbrugerrådet opfordrer til at kigge nordpå til Sygehus Vendsyssel i Hjørring. Her har de arbejdet med at omrokere personale, og blandt patienterne på Medicinsk Center føler 6,7 procent sig fejlbehandlet. Tallet er det laveste i Nordjylland, dokumenterer Danske Patienter.

- På tidspunkter, hvor der er færre patienter, er der mindre personale og omvendt. Man regulerer arbejdstiden, tilpasser flowet, og det kan i hvert fald løse en del af problemet, mener Henning Olsen.

Ifølge Danske Patienter oplever patienterne i særlig grad fejl med medicinering, og pleje samt administrative fejl som eksempelvis bortkomne journaler.

Vi jagter en kommentar fra Lungemedicinsk Afdeling og Aalborg Unviersitetshospital.  

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk