Lusket håndværkersjak bankede på døren hos Hanne

Engelsktalende håndværkere har flere gange forsøgt at liste penge ud af husejere. Deriblandt Hanne Nielsen fra Frederikshavn.

En beskidt indkørsel og et halvt færdigbearbejdet tag er, hvad der står tilbage efter håndværkersjakkets besøg hos Hanne Nielsen. (© PRIVATFOTO)

Et sjak af udenlandske håndværkere turnerer tilsyneladende rundt med et håndværkertilbud, der er lidt for godt til at være sandt.

Flere nordjyder er blevet opsøgt af sjakket, der efter sigende kan klare forskellige opgaver i huset, men bruger det som påskud til at presse penge ud af folk.

I går tirsdag bankede en mand på døren hos 62-årige Hanne Nielsen i Frederikshavn.

- Jeg gik ud og lukkede op. Han sagde til mig, at han var ved at lave en tagrensning længere ned ad vejen, og at han havde en blanding til overs, der ville gå til spilde, hvis det ikke blev brugt nu. Det lød til, at han var amerikaner, fortæller hun.

Prisen presset i vejret

Efter lidt forhandling går Hanne Nielsen med til at få renset sit tag for 2.000 kroner. Betalingen kan de ordne bagefter, og håndværkerne går i gang. Men da de er halvvejs, er der problemer med taget, konstaterer chefen for sjakket.

- Det så ikke for godt ud. Der var mange huller i, fordi der var så meget mos, og de mente, det nok skulle have en overfladebehandling af en eller anden art. Det ville koste alt i alt 15.000 kroner, siger Hanne Nielsen.

Efter indskydelse fra håndværkerne bliver en simpel tagrensning altså 13.000 kroner dyrere.

Hanne Nielsen vender det nye beløb med sin søn og går med til det og tilbyder håndværkerbossen, at hun kører ham med ned i byen for at hæve pengene.

I mellemtiden er Hanne Nielsens søn Kim dog blevet mistænksom og snakker med politiet. Han ringer tilbage til sin mor og beder om at få lov at tale med håndværkernes chef over telefonen.

- Kim ringer og truer med politiet. Så var de rimeligt hurtigere til at komme af sted. De var nede af taget og væk, inden man havde set sig om, siger hun.

Politi: Sker i foråret

Efter situationen føler Hanne Nielsen sig pinligt berørt over, at hun blev lokket i en fælde af nogle, der blot var ude på at tage hende ved næsen.

- Jeg har gået og bandet over mig selv; så dum at være. Det var skide frækt. Den første var en charmerende ung mand, der snakkede godt for sig, fortæller hun.

- Men så kom arbejderne. De lignede ikke håndværkere, og det grej, de havde med, så heller ikke for smart ud.

Udover at genkende en amerikansk accent mener Hanne Nielsen også, at en af dem snakkede med irsk accent.

Hos Nordjyllands Politi og flere andre steder er man bekendt med tricket, som af og til benyttes, særligt når håndværkerarbejdet står for døren.

- Vi kender godt til det, men det har det med at dukke op i perioder, siger Lars Jensen, der er politikommissær hos nærpolitiet i Frederikshavn.

- Her, hvor foråret står for døren, kommer der typisk den slags ting med havearbejde, flisearbejde og måske rense tag, siger Lars Jensen.

Hanne Nielsen slap med pengene i behold og kan dagen derpå trøste sig med, at det ikke endte værre end en ekstra tur med kost og slange foran huset.

- Der ser skrækkeligt ud. Mosset var spulet ned i indkørslen og carporten er helt grattet til. Så der venter noget oprydningsarbejde, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk