Lystfiskere: Regeringen ødelægger 30 års indsats for vandmiljøet

Der er intet fagligt belæg for at ændre på beskyttelsen af de små vandløb, mener Danmarks Sportsfiskerforbund

Regeringen vil som en de af vækstplanen undtage 10.000 km vandløb fra at skulle leve op til EU's regler på miljøområdet. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)

Det er en rigtig dårlig ide, regeringen har fået, når den vil undtage 10.000 kilometer vandløb fra at skulle leve op til EU's regler for godt vandmiljø.

Sådan lyder kritikken af regeringens vækstpakke fra både lystfiskere og biologer.

- Nu har vi i 30 år knoklet i vores fritid for at forbedre vandmiljøet i hele landet. Det er ved at blive hældt ud med badevandet. Det er godt nok træls, siger Lars Brink Thygesen, miljøkonsulent i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Han mener ikke, der er fagligt belæg for at ændre på beskyttelsen af de små vandløb.

- Det er en beskyttelse, der ikke generer landbruget, siger Lars Brink Thygesen.

Levesteder for ørred og laksefisk vil forsvinde

Kommer regeringen igennem med sine planer, vil kun 9.000 af samtlige 69.000 kilometer vandløb i Danmark være omfattet af EU's regler for godt vandmiljø.

- Mange levesteder for vores ørreder og laksefisk vil forsvinde. Det samme vil ske for mange af vandløbenes smådyr og planter, fortæller biolog Jens Pedersen fra Hjørring Kommunes miljøforvaltning.

Venstres folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen forsvarer regeringens forslag med, at Danmark ikke skal have nidkære regler for afvandingskanaler, men kun for vandløb, hvor det giver mening, og ikke ved for eksempel kunstige afvandingskanaler.

Miljøkonsulent i Danmarks Sportsfiskerforbund Lars Brink Thygesen mener til gengæld, at miljøbeskyttelsen er en god forretning for Danmark.

- Masser af folk kommer rundt i landet for at fiske. Det skaber arbejdspladser og omsætning, siger han.

En undersøgelse fra 2009 viste, at sportsfiskeriet omsætter for 2,7 millarder kroner i Danmark.

Facebook
Twitter