Mænd på steroider vil have fjernet deres bryster

Især yngre mænd lægger sig under kniven for at få fjernet fedtdannelser, lyder det fra plastikkirurger.

Yngre mænd lægger sig i større grad under plastikkirurgens kniv, fordi steroidemisbrug har givet dem kvindebryster. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

- Det, vi oftest er på udkig efter, er, om de bruger anabolske steroider, fortæller Pavia Lumholt, der er plastikkirurg på privathospitalet Teres i Aalborg. Her foretager man flere gange om måneden brystreduktioner på mandlige patienter.

- Mange føler sig generet af det og er nærmest så flove over det, at de ikke engang tænker, at der kan gøres noget ved det, siger Pavia Lumholt.

Steroider er en hyppig årsag til at mænd får kvindebryster

Andreas Printzlau, der er formand for Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi, kan ikke sætte noget tal på, hvor mange brystreduktioner, der bliver foretaget årligt ude på de private klinikker.

Men hans vurdering er, at antallet generelt er stigende, og at steroideforbrug er en hyppig årsag til brystdannelserne.

- Mænd er blevet mere kritiske omkring deres udseende og derfor vælger flere at få fjernet fedtet på brysterne, siger Andreas Printzlau.

Mange undervurderer steroidernes konsekvenser

Han siger samtidig, at mange af patienterne ofte har undervurderet konsekvenserne af, hvad et steroideforbrug kan medføre.

- De har nok haft en fornemmelse af, at det ikke er noget, der ramte dem. Men der en betydelig risiko for, at man får udviklet denne her type af problemer, hvis man tager steroider, siger Andreas Printzlau.

Prisen på brystreduktion til mænd ligger typisk fra 20.000 kroner og op efter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter