Marmeladefabrikken bliver i Vrå

Alle planer om at flytte produktionen fra Fynbo Foods til Tyskland er droppet, efter at der nu er politisk flertal mod sukkerafgiften i Folketinget.

Ifølge direktør Richard Fynbo ville sukkerafgiften koste virksomheden en omsætning på 100 millioner kroner om året. (Arkivfoto) (Foto: lusi © Stock.xchng)

Marmeladefabrikken Fynbo Foods bliver i Vrå.

Alle planer om at flytte produktionen til Tyskland er droppet, efter at der nu er politisk flertal mod sukkerafgiften i Folketinget.

Ifølge direktør Richard Fynbo ville en afgift koste virksomheden en omsætning på 100 millioner kroner om året, og derfor stiftede han i juni et selskab i Tyskland med henblik på at flytte produktionen syd for grænsen.

Den plan er nu droppet.

- Vi var nødt til at sikre os, at alle muligheder stod åbne med den usikkerhed, regeringen havde skabt. Derfor etablerede vi blandt andet det nye selskab i Tyskland. Men senere begyndte alle politikerne at erkende, at sukkerafgiften var en fejltagelse. Og når samtlige partier har meldt det ud - også skateministeren - så må vi formode, at det ikke bliver til noget, siger Richard Fynbo.

Fynbo Foods sætter derfor gang i ekstra investeringer i fabrikken i Vrå.

Der bruges 4 millioner kroner på at optimere produktionen, ligesom arbejdsstyrken udvides med 20 procent.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk