Mathias kan ikke vende tilbage til undervisning: 'Jeg er afhængig af, at skolehjemmet har åbent'

Elever på skolehjem kan ikke vende tilbage til deres uddannelse.

Det går ud over elever som Mathias Jensen, at elever med kostophold ikke må bo på erhvervs- og landbrugsuddannelserne.

De færreste forbinder teori- og onlineundervisning i månedsvis med erhvervs- og landbrugsskolerne.

Fra på mandag kan eleverne på uddannelserne her vende tilbage til normal undervisning med praktiske fag i skolens værksted efter ni uger med online undervisning.

Nu viser det sig dog, at nogle elever må vente endnu en rum tid.

Genåbningens fase to gælder nemlig ikke elever på erhvervs- og landbrugsskolernes kostophold.

Det betyder, at onlineundervisningen fortsætter for Mathias Jensen, der uddanner sig som entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker på Erhvervsskolerne

Aars
.

Han kommer fra Middelfart og bor ligesom 85 procent af eleverne på skolens skolehjem. Her har eleverne minimum fem kvarters kørsel fra deres eget hjem.

En bor på

Bornholm
.

Mathias var i gang med at pakke tasken i det fynske, da han pludselig fik besked om ikke at møde op alligevel.

- Jeg er sur over det, fordi jeg gerne vil tilbage på skolen, hvor vi kan lave noget i værkstedet. Det er jo det, min uddannelse går ud på, siger han.

'Det er bare noget møg'

Mathias Jensen er ikke den eneste, der blev noget overrasket over, at han ikke kunne blive en del af den fysiske undervisning på skolen.

Også direktør på Erhvervsskolerne

Aars
, Ulf Givskov Bender, måtte læse brevet fra Børne- og Undervisningsministeriet igennem flere gange.

- Jeg må erkende, at det var en rigtig stor spand kold vand i hovedet. Specielt fordi vi ved, at det har store konsekvenser for de unge, som ikke når de mål, de skal.

Det er også tanker, Mathias Jensen har gjort sig. Han bekymrer sig om den undervisning, han misser.

- Det er bare noget møg. Vi kommer ikke til at få undervisningen igen, og så kommer jeg bagefter.

Ifølge Mathias Jensen kommer den manglende praktiske undervisning, som han kun kan få på skolen, også til at få indflydelse på praktiktiden i en virksomhed:

- Der er jo en grund til, at vores grundforløb tager et halvt år, og at vi har så meget værkstedsundervisning. Jeg skal være klar til at komme ud i en virksomhed og have en paratviden, og den har jeg ikke, når jeg misser tre måneders undervisning.

Umuligt at pendle

På Erhvervsskolerne

Aars
er det mellem 150 og 175 elever, der bor på skolehjem, og som ikke må komme tilbage på skolen.

Det svarer til, at kun 15 procent af eleverne vender tilbage igen på mandag. Men også deres undervisning kommer til at lide under, at skolehjemmet ikke må indlogere deres kammerater, fordi undervisning med en til to fremmødte elever og resten på skype er problematisk, siger Ulf Givskov Bender:

- Det er rigtig svært for en lærer at sidde inde i motorrummet på en mejetærsker og undervise nogle elever fysisk, samtidig med han har en hel klasse med på computeren. Det kan ikke rigtig lade sig gøre.

For Mathias Jensen er det heller ikke en mulighed at pendle mellem Middelfart og

Aars
:

- Det ville kræve, at jeg skal stå op klokken lort om natten, og der tror jeg ikke, der er noget tog, der kører. Jeg er afhængig af, at skolehjemmet har åbent, for at jeg kan komme i skole.

Facebook
Twitter