Michael mærker modløsheden: 'Jeg gør, hvad jeg kan for at overholde reglerne'

Politiet skilter med konsekvens, hvis selskabssyge danskere ikke holder afstand.

Michael Slot Trabjerg kan godt forstå politiet, men han forstår også folk, der har lyst til at mødes i det gode vejr. Lørdag formiddag var der god plads på Aalborg havnefront, men Jomfru Ane Parken ved Limfjorden er udpeget som et af de steder politiet vil overveje at lukke for adgang til. (Foto: Emilie Jensen - DR Nordjylland)

Budskabet er til at forstå: Politiet kan lukke området, hvis danskerne ikke kan finde ud af at sprede sig i solskinnet, og det er der for så vidt også stor forståelse for fra brugerne på to af de "hotspots", der nu er blevet forsynet med skilte fra

ordensmagten
.

- Folk går i uvished om, hvornår flere ting bliver lukket op, men også om hvor lang tid

forbuddet
mod at samles flere end ti varer ved, siger Michael Slot Trabjerg, der har krydset Limfjordsbroen for at gå tur ved Jomfru Ane Parken på havnefronten i Aalborg.

Sammen med kridtgraven i bydelen Hasseris er stedet nu forsynet med skilte fra politiet, efter de og 36 andre steder i Danmark er blevet udpeget som "hotspots".

Det er steder, hvor vi tydeligvis har svært ved at sprede os i det gode vejr og følge myndighedernes

retningslinjer
.

- Solen skinner og man tænker, at det nok også går alligevel, og jeg kan selv mærke, at jeg begynder at få en modløshed, siger Michael Slot Trabjerg.

Alligevel synes han, at skiltene er fornuftige.

Lave tal for smittede i Nordjylland er med til at gøre det svært at blive ved med at overholde myndighedernes anbefalinger, synes Kathrine Reidl Olsen. (Foto: Emilie Jensen - DR Nordjylland)

Katrine Reidl Olsen fra Aalborg er også søgt ned mod Limfjorden, hvor hun både taler for og imod budskabet på skiltene:

- Når jeg ser på de lave smittetal i Nordjylland, synes jeg, at det som borger er svært at blive ved med at bevare

motivationen
, men på den anden side synes jeg, det er fornuftigt at
myndighederne
strammer grebet om os.

Hun er selv gået fra frivillig selvisolation til nu at mødes med tre andre, for tiden og det gode vejr gør, at

motivationen
skrider.

Ingen bål og brand - men bøn og bøder

Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, sagde torsdag til

DR
Nyheder, at der vil være kortere vej til bødeblokken, men at tilgangen stadigvæk vil være dialogbaseret.

Katharina Kristensen og Morten Krogsgaard vil være kede af et opholdsforbud ved Jomfru Ane Parken i Aalborg. (Foto: Emilie Jensen - DR Nordjylland)

Ved Jomfru Ane Parken håber brugerne heller ikke, at det kommer dertil, at politiet spærrer området af.

- Det vil være ærgerligt, for nu er vejret og lysten jo til at gå herned og mødes med dem, som man har lyst til, siger Katarina Kristensen - og Morten Krogsgaard supplerer:

- Når jeg bliver spurgt, er det god stil at sige, at jeg holder afstand, men vi skal nok lige tage os sammen igen.

I dag er de på en halvtom havnefront midt på formiddagen, men de kender også godt 'prime time', hvor alle ved 16-tiden bare har lyst til at være der sammen.

Når Lene Bilde Brostrøm har besøg af sin datter Tinna Bilde Brostrøm, går de tur i området omkring en nedlagt kridtgrav, der ligger omgivet af hyggelige villaveje. Men det hyggelige forsvinder, når store grupper af unge udfordrer forsamlingsforbuddet. (Foto: Emilie Jensen - DR Nordjylland)

I Hasseris er en nedlagt kridtgrav et yndet rekreativt område for områdets beboere, men lige for tiden er den blevet samlingspunkt for store grupper af unge, der tænder bål og drikker alkohol, skriver avisen Nordjyske, der har fået

henvendelser
fra bekymrede naboer.

Det bekræfter Lene Bilde Brostrøm, der er på gåtur med sin voksne datter.

- Jeg synes, det er en

glimrende
idé med skiltene, for der er mange, der samles dernede lige nu.

Flere steder kan komme til

Og datteren Tinna Bilde Brostrøm synes ikke, at det vil være at gå for vidt, hvis politiet lukker stedet for adgang.

- De bliver fulde dernede, og jeg har også hørt om stoffer, som de sælger i området, men om skiltene så virker? Det kan jeg godt tvivle på.

Frida Böregård kommer også på havnefronten i Aalborg, hvor der forleden var "vanvittigt" mange mennesker. I dag tog hun turen i området ved den nedlagte kridtgrav i Hasseris, som af politiet er udpeget som et af 38 hotspots, de vil holde særligt øje med. (Foto: Emilie Jensen)

27 byer og 38 "hotspots" med skilte siger noget om alvorligheden i forhold til risikoen for spredning af coronasmitte, siger Frida Böregård, der synes, det er godt:

- Vi ser også meget mere politi på gaden, og det gør, at det synker bedre ind, at vi er i en krise, der ikke er ovre endnu.

Politiet oplyser i øvrigt, at listen er dynamisk. Det betyder, at der kan komme flere steder på, hvor man advarer om lukning, hvis danskerne ikke fatter alvoren.

Facebook
Twitter