Minister: Ikke noget forkert i at trække letbane-tilskud

Tilsagnet om penge blev givet af den tidligere regering, påpeger Hans Christian Schmidt.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) mener ikke, at en letbane i Aalborg er pengene værd. (Foto: Torsten Raagaard © DR)

Der er intet forkert i at annullere det aftalte statslige tilskud til letbanen i Aalborg.

Det understreger transportminister Hans Christian Schmidt (V) efter, at partiet Venstre tirsdag fremlagde finanslovsforslag, hvor letbanen til manges forbløffelse var strøget fra planerne.

Tilsagnet om penge blev givet af den tidligere regering, påpeger han, og der er derfor ikke noget underligt i, at det nu er hevet ud.

- Vi er jo ikke en del af en aftale eller et forlig, så vi foretager os ikke noget, der er forkert, siger Hans Christian Schmidt.

En dårlig investering

Den udlægning kan Aalborg-borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), imidlertid ikke tilslutte sig.

Han kaldte det i går en svinestreg, at den nuværende regering vil stoppe det lovede bidrag til letbanen på i alt 839 millioner kroner. Men sådan er politik, forklarer Hans Christian Schmidt.

- En regering skal selvfølgelig ikke stå på mål for ting, den ikke er en del af, siger han.

Under alle omstændigheder mener han, at letbanen i Aalborg er en dårlig investering for samfundet, og han er glad for, at arbejdet kan stoppes uden, at det tilsyneladende medfører store tab.

Få midler til rådighed

- Når vi går ind og kigger på et projekt, og kommunen selv kan se, at det koster os 3,5 milliarder, synes vi ikke, det er et projekt, vi skal sætte i gang nu her, hvor vi har få midler til rådighed til rigtig mange infrastrukturprojekter, siger han.

Helt uden omkostninger bliver letbane-projektet dog ikke. Aalborg Kommune har brugt et to-cifret millionbeløb på at planlægge letbanen, og har for nylig ansat en direktør til at styre byggeriet.

Forude venter forhandlinger med de øvrige partier i folketinget, inden finansloven for 2016 kan vedtages.

Kim Christiansen, transportordfører for regeringens støtte parti, Dansk Folketparti, kalder det fortsat en god ide med en letbane i Aalborg.

FacebookTwitter