Ministerium: Okay at korte skoledagen af

Undervisningsministeriet siger god for Hjørring-modellen, hvor skolerne får mulighed for at korte i skoledagen.

Ministeriet har fået byrådets beslutning tilsendt og siger god for ordningen.

Det er helt okay, at Hjørring Kommune overlader det til skoledistriktslederne at afgøre, om eleverne skal have kortere skoledage. Det oplyser Undervisningsministeriet i en mail til DR Nordjylland.

Byrådet i Hjørring har besluttet, at den understøttende undervisning på alle klassetrin kan byttes til færre timer med to voksne lærere, og at det er op til skoledistriktslederen at træffe afgørelsen.

Ministeriet har fået byrådets beslutning tilsendt og siger altså god for ordningen. Ministeriet påpeger, at uanset om kommunalbestyrelsen har delegeret sin beføjelse eller ej, spiller skolebestyrelsen en vigtig rolle, når muligheden for at afkorte skoledagen bringes i spil.

- Det skolebestyrelsens opgave at føre tilsyn med skolens virksomhed, og det indebærer også at føre tilsyn med, at de ressourcer, der ellers ville have været brugt til den understøttende undervisning også bliver overført til flere voksne i klassen i fagundervisningen, står der blandt andet i mailen.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, synes godt om Hjørring Kommunes beslutning.

- Det er den rette vej at gå. Det er en fornuftig beslutning, at skolerne nu selv får mulighed for at vurdere, hvad der skaber kvalitet i elevernes skoledag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.