Minkavlere holder vejret før auktion

Sidste år faldt priserne meget og næsten alle havde røde tal på bundlinien.

Formand for nordjyske pelsdyravlere Karsten Beltoft håber en kold vinter kan give salget af minkskind et løft. (Foto: Tom Hermann Christensen © DR Nordjylland)

Minkavlere og deres ansatte holder vejret, inden det går løs ved årets første pelsauktion på Kopenhagen Furs i dag.

For alle krydser fingre for bedre priser på skind i år. Sidste år faldt priserne til det halve, og næsten alle skindsælgere fik røde tal på bundlinjen.

Kulde i Kina giver optimisme

Formanden for de nordjyske avlere, Karsten Beltoft, er beskeden optimist. Blandt andet fordi verdensproduktionen er faldet med næsten en trediedel, og det giver grobund for højere priser, vurderer han.

- Det er også til vores fordel, at kulden er kommet tidligt til Kina, der er vores vigtigste marked. Samtidig er deres valuta sammen med dollar styrket, siger han.

Over 300 købere til auktion

Januar-auktionen hos Kopenhagen Furs i Glostrup er den mindste i sæsonen. Der forventes, at mellem 300 og 350 kunder deltager, heraf er omkring halvdelen fra Kina/Hongkong.

Eksporten har været oppe på over 10 milliarder kroner. Men landede sidste år på seks-syv miliarder kroner.

Auktionen der starter i dag fortsætter frem til onsdag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.