Nåle skal hjælpe mod børns hovedpine

100 børn deltager i forskningprojekt, som skal afsløre om akupunktur kan afhjælpe smerter.

Akupunktur skal i nyt forskningsprojekt afhjælpe 100 børns smerter. (© Colourbox)

Nåle skal hjælpe 100 børn med hovedpine, dårlig nakke og dårlige skuldre.

Børnene deltager i 2017 i et forskningsprojekt på Regionshospital Nordjylland, hvor det skal afsløres, om akupunktur kan hjælpe på børns smerter.

For voksne, som oplever samme gener, hjælper akupunkturen.

Hospitalet i Hjørring oplever, at flere børn kæmper med hovedpine, smerter i nakke og smerter i skuldre, men det kan akupunkturen altså være med til at afhjælpe, fortæller udviklingsterapeut Dorte Melgaard fra Regionshospital Nordjylland i Hjørring, som står i spidsen for projektet.

- De har rigtig ofte hovedpine og svær hovedpine, og så er det vigtigt at få brudt det her smertemønster. Der kan akupunkturen være god til at gøre det meget hurtigt i forløbet, siger hun.

Den typiske behandling i dag består udelukkende af træning. Men i forskningsprojektet, som begynder til nytår, vil man kombinere den træning med akupunktur.

I sommeren har Regionshospital Nordjylland afprøvet akupunkturen på flere børn og kunnet se god effekt af det. En af dem, der fik hjælp, var 14-årige Laura Hald Quittenbaum, som har lidt af kronisk hovedpine og migræneanfald i flere år.

- De første par gange var jeg meget anspændt i nakken, så der gjorde det ret ondt, men det er blevet bedre med tiden, siger hun.

Og akupunkturen har virket.

- Det har virket rigtig godt. I starten havde jeg smerter hver dag, og det har jeg ikke mere, siger Laura Hald Quittenbaum.