Narkohund besøger gymnasiefester

På Aalborghus Gymnasium vil man gerne hash-misbrug til livs. En-to gange om året får man besøg af en narkohund til gymnasiefesterne.

Ved gymnasiefesterne snuser narkohunden rundt i garderoben. Ved en tidligere fest er tre elever blevet taget med hash. (Arkivfoto)

Hash-misbrug er stigende problem på flere af landets gymnasier. Det viser en ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed.

På Aalborghus Gymnasium i Aalborg gør man en stor indsats for at holde gymnasiet fri for hash. Blandt andet ved hjælp af en narkohund.

- Vi har en klar holdning til, at vi ikke vil have det i vores hverdag og til vores fester, fordi det ikke fungerer sammen med studierne, siger rektor Torben Poulsen.

Meget effektiv hund

"Vi hjælper dem, hvis vi ved, at de har et misbrug"

Torben poulsen, rektor, aalborghus gymnasium

Gymnasiet får besøg af narkohunden en-to gange om året, gerne til fester hvor folk har overtøj på. Når gæsterne har smidt overtøjet, så går narkohunden igennem garderoben:

- Så snuser den sig frem, og den er meget effektiv. Den kan lugte, hvis de har røget meget tæt på tøjet, eller hvis der bare er et enkelt stykke tilbage fra noget hash, siger Torben Poulsen.

Gymnasiet laver hvert år en spørgeundersøgelse, når den nye årgang kommer fra folkeskolen, og her kan de se, at flere har haft debut med hash end tidligere. Torben Poulsen har desuden fornemmelse af, at flere elever på gymnasiet ryger hash end tidligere. Ikke på gymnasiet, men derhjemme eller til fester.

Eleverne bliver ikke smidt ud

I øjeblikket går der elever på gymnasiet, som man er bekendt med, har et hash-misbrug. Men eleverne bliver ikke smidt ud af gymnasiet, hvis de bliver taget.

- Vi hjælper dem, hvis vi ved, at de har et misbrug, siger Torben Poulsen.

I alt har lidt over 70.000 gymnasieelever deltaget i undersøgelsen fra Statens Institut for Folkesunhed

Siden midt 90'erne er andelen af piger, der har prøvet at ryge hash, steget fra 19-31 procent. Hvad angår drenge er tallet steget fra 26-50 procent.