Naturens folkemøde går digitalt: Du kan se med fra toilettet hele weekenden

Ifølge arrangørerne er der tale om 'verdens første digitale folkemøde'.

Naturmødechef Jesper Lauritzen og vært Anders Lund Madsen er glade for den digitale løsning på naturens folkemøde, selvom folket må sidde derhjemme. (Foto: Emilie Jensen - DR Nordjylland)

Hirtshals er for mange lig med en længere køretur. Men du behøver slet ikke spænde selen for at være en del af Naturmødet i den nordjyske havneby.

Imens diverse festivaler og Folkemødet på

Bornholm
har aflyst for i år, aflyser arrangørerne bag Naturmødet ikke weekendens planer.

Med et enkelt klik kan du fra i dag komme med til naturens folkemøde, der for første gang bliver smagt på, diskuteret og oplevet

digitalt
.

Sidste år samlede Naturmødet 30.000 naturinteresserede, men nu er der hverken sat telte, højtalere, scener eller boder op. I år kommer debattørerne til at sidde hjemme i deres sofa, og de besøgende må selv se, lytte og opleve det hele hjemmefra.

Lidt af et sats, lyder det fra en spændt naturmødechef Jesper Lauritzen.

- Jeg tror, der bliver nogle tidspunkter, hvor vi bliver nødt til at sige, 'vi har ikke helt styr på det, nu gør vi noget andet, end vi havde forestillet os'. Og det er måske også godt nok.

Giver nye muligheder

Når nu besøgende ikke selv vil være til stede i Hirtshals, kommer Anders Lund Madsen til at tage kendte gæster med sig rundt i området for at fange fisk, plukke urter og andet grønt til kok Anne Hjernøes gryder.

Men hvor mange der ser med, når fisken fanges, debatten spidser til og løfter gives, er ikke til at vide. På den måde er det lidt som at lave tv, lyder det fra konferencieren.

- Nu sidder der folk ved en skærm eller med en telefon på et toilet, og ser det man laver. Det er en anden stemning, end når man står og har en folkeforsamling, siger Anders Lund Madsen.

Hvor end folk vælger at se med, giver den digitale afvikling nye muligheder for Naturmødet i de kommende år, siger Jesper Lauritzen.

- Jeg kunne godt forestille mig, at man fremover supplerer naturmødet med en digital indsats, som holder naturmødet i live året rundt.

At bruge de digitale greb til noget, der kan forlænge Naturmødet og debatterne giver også god mening for Anders Lund Madsen.

Men at tage folket helt ud af mødet er grundlæggende ærgerligt, siger han.

- Det her er en ting, man gør af nødvendighed.

Når folk til et arrangement mødes med andre, de er meget uenige med, sker der nemlig noget særligt, siger Anders Lund Madsen.

- Indimellem sker der et mirakel, når nogle begynder at høre efter, hvad de andre siger og ændrer holdning. Det er virkelig fantastisk at opleve, men det er sværere at gøre, når man sidder derhjemme.

Selvom det foregår online, så kommer Naturmødets debatter i år blandt andet til at handle om den vilde natur.

Naturmødet starter fredag eftermiddag og løber frem til søndag aften.

Facebook
Twitter