Naturstyrelsen: Vi kan ikke umiddelbart fastslå om ulven har været på spil

Mandag har styrelsens udsendte taget DNA-prøver fra de døde dyr. Men det er tvivlsomt, om de kan fastslå dødsårsagen.

Naturstyrelsen har taget DNA-prøver fra de døde kalve på en mark ved Sindal. Det kan dog blive svært at konstatere, om det var ulven, der var på spil eller ej. (© PRIVATFOTO)

Det kan blive svært at afgøre, om en sulten ulv var årsagen til syv kalves død på en mark i Nordjylland eller ej.

Naturstyrelsen har mandag været på besøg hos landmand Evald Jensen, der søndag fandt de syv døde Hereford-kalve på sin mark udenfor Sindal.

- Jeg må desværre konstatere, at de rester der er tilbage af dyrene ikke gør det muligt at fastslå en dødsårsag nu og her, siger konsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen.

Kvægavler Evald Jensen er berørt af oplevelsen og tør ikke gisne om hvilket dyr, der har gjort kalvene fortræd.

Til Ekstra Bladet sagde han tidligere mandag:

- Man tænker, at det må være et rovdyr. Vi er vant til at have ræve og ser engang i mellem, at de har bidt i dødfødte kalve der har ligget på marken natten over. Men vi har aldrig set noget lignende det, jeg vi fandt. Hovedet og maven og det hele er væk.

Kalvene er blevet dræbt i løbet af den seneste uges tid, og i mellemtiden har andre dyr spist af kalvene, konstaterer Tommy Hansen fra Naturstyrelsen.

Han har taget en DNA prøve, og den bliver eneste mulighed for at fastslå, om det er en ulv, der har været på spil.

- Vi har forsøgt at tage en dna-prøve, men desværre er alderen på de forskellige dele nok sådan, at prøven vil være ret tvivlsom.

Facebook
Twitter