Nicht so gut med forbud mod badende hunde

I Jammerbugt Kommune ryster man på hovedet over, at hunde fremover ikke må bade fra vestkystens strande med blå flag. En tysk turist siger, at det vil få ham til at fravælge Danmark.

Den tyske turist, Oliver Steinkopf, siger, at han vil fravælge Danmark, når hans to schweiziske hyrdehunde ikke længere må boltre sig i vandkanten. (Foto: © Karin Mette Petersen, DR Nordjylland)

En nyt forbud mod, at hunde får en dukkert i vandet på strande med blåt flag, møder modstand på vestkysten i Jammerbugt Kommune.

- Nicht gut, nicht gut, siger Oliver Steinkopf fra Kassel i Tyskland. Han holder ferie i Blokhus i Nordjylland netop fordi, han i Danmark har mulighed for at lade sine to store hvide hunde plaske og lege i vandkanten.

Ifølge den tyske turist vil familien fremover fravælge Danmark, hvis hundene ikke må komme med i vandet.

Der er tale om et internationalt forbud, som gælder 250 danske strande med blå flag.

Noget pjat, mener medlem af teknisk udvalg i Jammerbugt Kommune, Erik Ingerslev fra SF.

- Jeg kan ikke se problemet i at have hunde med og lade dem nyde de kolde bølger. Det næste bliver vel, at vi mennesker også skal have været i bad inden vi går ud, ligesom i svømmehallen, siger han.

Colibakterier stiger med hunde i vandet

Blå Flag- strande lover blandt andet gæsterne rent badevand, gode toiletforhold og sikkerhed.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har lavet undersøgelser, der viser, at antallet af E. colibakterier i vandet stiger, hvis hunde bader i det, siger Bjarke Lembrecht Frandsen, Blå Flag-konsulent i Friluftsrådet.

Politiker: Umuligt at håndhæve forbuddet

I Jammerbugt Kommune skal politikere og embedsfolk nu til at udtænke, hvordan turister og fastboende skal informeres om de nye regler.

- Jeg forestiller mig, at vi lavet et eller andet notits om det på vores hjemmeside, og så må vi se, om der er nogen, der går ind og ser det, inden de tager deres hund med til stranden, siger Erik Ingerslev (SF), medlem af teknisk udvalg.

Ifølge ham harmonerer forbuddet på ingen måde med den virkelighed, man lever i i Nordjylland.

- Fakta er i hvert fald at det vil være kropumuligt for os at håndhæve det langs vores kyststrækning, hvor folk kommer og bader med deres hunde. Så skulle vi have ansat utroligt mange mennesker og det lyder fuldstændig forkert for mig, siger Erik Ingerslev.