NNF: Andelshaverne skal presse ledelsen i Danish Crown

John Christiansen, formand for fødevareforbundet NNF's nordjyske afdeling, siger på baggrund af sagen om slagteriet på Bornholm, at det er andelshaverne, der bestemmer, hvilken ledelse der skal være. Og hvis ikke de kan få virksomheden til at køre rundt må de få nogle andre ansat, siger han.

NNF i Nordjylland mener, at andelshaverne skal skifte ledelsen ud på Danish Crown, hvis ikke ledelsen kan klare opgaven med slagteriet på Bornholm. (© Danish Crown)

De danske landmænd, der er andelshavere i Danish Crown, skal presse bestyrelsen til at ansætte en ny ledelse, hvis de ikke er i stand til at drive virksomheden efter de aftalte vilkår.

Det er meldingen fra John Christiansen, formand for fødevareforbundet NNF's nordjyske afdeling.

NNF: Det er jo dem der bestemmer ledelsen

- Det er jo dem, der bestemmer, hvilken ledelse der skal være i det selskab, og hvis ikke de kan få virksomheden til at køre rundt på de vilkår, man har aftalt, så må de jo se at få nogle andre ansat, siger John Christiansen.

Meldingen kommer efter at Danish Crown har besluttet at lukke deres slagteri på Bornholm, fordi de ansatte ikke ville gå 8% ned i løn som en del af en sparerunde.

De kan godt drive slagteri andre steder

Men det kan godt lade sig gøre at drive slagteri på den aftalte overenskomst.

- Vi har jo Tican, som har en afdeling i Thisted og en i Fjerritslev, og de er tilsammen næsten ligeså mange som på Sæby slagteri, og vi har ikke hørt nogen krav fra dem af, siger John Christiansen.

Andelshaverne er fint tilfredse med ledelsen

Men andelshaverne er fint tilfredse med ledelsen i Danish Crown, og de vil derfor ikke presse på for fyringer.

- Ledelsen skal sørge for, at vi får den bedste pris for grisen, og det er det ledelsen er i gang med nu, så det synes jeg sådan set at de gør godt nok, siger Henrik Mortensen, formand for de danske svineavlere og andelshaver i Danish Crown.

Ikke Danish Crows opgave at vise samfundssind

Ifølge Henrik Mortensen så er det ikke Danish Crowns ansvar at sikre job på Bornholm.

- Grisen går jo derhen, hvor prisen er bedst. Det vil den altid gøre og det skal den gøre, så jeg mener sådan set ikke, at det er Danish Crowns opgave at vise samfundssind, siger han.