Nordjysk borgmester: Rimeligt at øge vores løn

Den såkaldte vederlagskommission vil sende politikerlønningerne i vejret. For borgmestre med 30 procent.

Arne Boelt hæver i øjeblikket 737.906 kroner før skat. Bliver vedlagskommissionens forslag til noget kommer han til at tjene knap en million kroner som borgmester. (© Hjørring Kommune)

Borgmestrene skal have 30 procent mere i løn, end de får nu. Det vil vederlagskommissionen ifølge Politikens oplysninger anbefale Folketinget.

Og det er der god ræson i, mener Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune, der i øjeblikket hæver 737.906 kroner før skat.

- Jeg synes, det er rimelig nok. Når jeg kigger bredt ud på mine borgmesterkolleger og for den skyld også på mig selv, så kan jeg se og høre, at mange af dem er gået voldsomt ned i løn og op i tid.

Arne Boelt kommer selv fra et job som Falck-redder, hvor lønnen sammenlignet med mange andre professioner ikke er høj, men han tror, det kan blive et problem at få folk til at træde ind i politik, hvis ikke den er på et fornuftigt leje.

- Hvis man skal se på det ud for et demokratisk synspunkt, hvor byrådene gerne skal være repræsenteret så bredt som muligt, så det også er attraktivt for dem, som har en god løn, og det ikke bare er folk i offentlige stillinger og pensionister, der kommer til at sidde i byrådet, siger han.

Samtidig erkender han, at det næppe vil møde opbakning i befolkningen, og mener da også, at den seneste tid har vist, hvor grænsen går.

- Jeg er enig med borgerne i, at man ikke skal have dobbeltløn, hvis jeg for eksempel gik i Folketinget nu. Det kan folk ikke forholde sig til.

Arne Boelt arbejder efter eget udsagn op 70 til 100 timer om ugen. Borgmesterlønnen varierer afhængig af kommunernes størrelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter