Nordjyske Ulla vil være formand for de fem regioner

Leder af regionernes sundhedsudvalg Ulla Astman (S) vil afløse Bent Hansen (S).

- Jeg vil ikke sidde og drikke kaffe hver dag på Christiansborg, siger Ulla Astman (S), der til gengæld håber at kunne skabe et tættere samarbejde mellem regionerne og Folketinget. (Foto: christine Nørgaard © DR Nórdjylland)

Formanden for Region Nordjylland melder sig officielt til kapløbet om at blive formand Danske Regioner. Den nuværende formand, Bent Hansen (S), stopper efter mere end 10 år på posten, og i dag melder partikollega Ulla Astman sig klar til at afløse.

- Jeg har tidligere sagt, at man ikke bør dele poster ud før kommunal- og regionsvalget 21. november. Men da der allerede nu er flere ude på dansegulvet, har jeg besluttet ikke at være bænkevarmer, siger Ulla Astman.

Ulla Astman har været formand for Region Nordjylland i godt 10 år. I samme periode har hun siddet i Danske Regioners bestyrelse, og i alle 10 år har hun været formand for regionernes sundhedsudvalg.

Hendes kandidatur betyder, at der internt i Socialdemokratiet bliver kamp om at blive formand for Danske Regioner. Region Hovedstadens nuværende formand Sophie Hæstorp Andersen har allerede meldt sig.

Hun har udtalt, at hun som formand blandt andet vil være mere offensiv i forhold til Folketinget.

Ulla Astman vil derimod prioritere sit arbejde et andet sted.

- Jeg vil ikke sidde og drikke kaffe hver dag på Christiansborg, men vil opprioritere indsatsen i forhold til samarbejdspartnere, siger hun.

Her nævner hun især regionernes medarbejdere og patientorganisationer, og hun vil derudover forbedre forholdet til Kommunernes Landsforening.

- Det forhold har været lidt køligt, efter at fusionsplanerne mellem os led skibbrud, siger Ulla Astman, der også håber at involvere de godt 200 medlemmer af de danske regionsråd mere i arbejdet.

Ud over de to socialdemokrater har Venstres Stephanie Lose fra Region Syddanmark meldt sit kandidatur

De fem valgte regionsrådsformand udpeger deres formand efter valget. I dag har Venstre to formandsposter, mens Socialdemokraterne har tre.

Om Ulla Astman:

  • 46 år, født i Grenå, har boet i Gistrup siden 1990.

  • Uddannet cand.scient.adm og har 10 års erhvervserfaring.

  • Gift, tre børn, heraf to hjemmeboende.

  • Regionsrådsformand i Nordjylland siden 2007.

  • Formand for Vækstforum i Region Nordjylland siden 2007.

  • Formand for Danske Regioners sundhedsudvalg siden 2007.

  • Formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed siden 2011.