Nordmænd vil holde ferie i Nordjylland

Husstandsomdelte reklamer til nordmænd har båret frugt. Byerne i Hjørring Kommune oplever op mod tyve procent flere turister fra det norske broderland.

Norske Daniel Bratteli og hans tre kammerater tanker op efter en uge i Nordjylland med billig øl og pæne, nordjyske damer. (Foto: Jacob Agerholm © DR Nordjylland)

Målrettet markedsføring lokker masser af nordmænd til feriestederne i Hjørring Kommune.

Især Hirtshals by nyder godt af de mange nordmænd, der er lokket over Skagerak af markedsføring i norske medier.

Handelschef Jens Brændgaard vurderer, at 15-20 procent flere nordmænd besøger området i forhold til i fjor, og han giver markedsføring i Norge æren.

200.000 reklamer i norske postkasser

Det er lokale turistforeninger, handelstandsforeningen, Visit Nordjylland og Hjørring Kommune, der står bag reklamekampagnen i Norge. Over tre år bruges 400.000 kroner på reklamer, der uddeles til 200.000 husstande i Sydnorge. De fortæller om Hjørring Kommunes fortræffeligheder og aktiviteter.

- Kampagnen begyndte i fjor, og den bærer frugt nu, fastslår Jens Brændgaard, der afviser at give det gode vejr æren.

- Interessen var der allerede inden sommervejret, siger handelschefen.

Turister vil have aktiviteter og underholdning

I uge 30 er de 9.000 fastboende i Hirtshals suppleret af omkring 3.000 gæster - fortrinsvis nordmænd, og det giver nye udfordringer. De skal nemlig underholdes, siger Jens Brændgaard.

- Turister havde i 70'erne nok i at sidde passivt i deres sommerhuse, men den går ikke i dag. I dag kræves et byliv med aktiviteter, som turisterne kan tage ind til, forklarer handelschefen.

Hele sommeren tilbyder turistforeningen og handelsstandsforeningen derfor en række arrangementer i Hirtshals by for netop at give gæsterne oplevelser ud over naturen.

I denne uge har byen eksempelvis haft 'Musik under trappen', og fra weekenden afvikles byens årlige fiskefestival.

Grænsebutik i Hirtshals

De mange nordmænd giver også liv i Nordjyllands eneste grænsebutik, der ligger i Hirtshals. Her kan turister købe alt fra hakket oksekød, slik, vin og sodavand. Priserne er ifølge butikken op mod 50 procent lavere end i Norge.

- Den norske forbruger er meget mere kvalitetsbevidst end den danske forbruger, siger lederen af grænsebutikken, Michael Larsen.

- Nordmændene går meget op i, om det er en god flaske vin og om kvaliteten er i orden. Om det er oliemilliarderne, der gør det, skal jeg ikke kunne sige, men det er i hvertfald vigtigt for dem, siger han.

Mye billige øl og pæne damer

Sammen med tre kammerater har norske Daniel Bratteli været på nordjysk sommerferie i Hals. Inden hjemturen bliver bagagen suppleret med tobak, vin, øl og stærk spiritus fra grænsebutikken.

- Det er mye billigere end hjemme i Norge. Bare på en kasse øl sparer man flere hundrede kroner, siger nordmanden.

Ifølge ham er det ikke mindst den billige øl og nordjyllands vældig pæne damer, der har lokket de fire ungersvende til landsdelen.

 

Facebook
Twitter