Ny app skal hjælpe kørestolsbrugere med at tabe sig: Hvordan tælles 10.000 skridt på hjul?

Kørestolsbrugere rammes oftere af livsstilssygdomme, men nu bliver det nemmere at finde motivationen.

Mogens Christiansen har tabt 60 kilo, selvom han sidder i kørestol. (© PRIVATFOTO)

Uden motion sniger der sig let ekstra kilo på sidebenene.

Og sidder man i kørestol, kan det være svært at motionere og få pulsen op. Derfor rammes kørestolsbrugere i langt højere grad af livsstilssygdomme som eksempelvis diabetes.

Men det vil den nordjyske virksomhed, AnyBody Technology, ændre på. De arbejder lige nu på en ny sundhedsapp for kørestolsbrugere, der skal holde styr på den daglige motion.

- Med app’en kan man lave cardio-træning og få pulsen op, og man kan styrke sin overkrop og styrke både lunger og hjerte, så man får en god fysisk træning, siger direktør for AnyBody Technology, Jørgen Rosenkilde.

App'en MoveChair skal fungere som andre sundhedsapps, der eksempelvis måler antal skridt per dag. Men i stedet for skridt måler app’en tilbagelagt distance i kørestol, muskelstyrke og forbrænding.

Hos foreningen Danske Handicaporganisationer glæder man sig over det nye

tiltag
. Ifølge formand Thorkild Olesen findes der nemlig ikke lignende tilbud i dag.

- Jeg synes, det er et godt initiativ. Det kan være med til at gøre det, vi andre prøver at gøre, nemlig at konkurrere med os selv om at få en bedre sundhedstilstand og slå et mål, siger han.

Simpelthen win-win

Mogens Christiansen glæder sig til, at den nye app kommer på markedet.

I 2004 blev han lam i benene, efter at være blevet klemt mellem en frontlæsser og en lastbil. Efter ulykken tog han hurtigt mange kilo på. Da vægten toppede, sagde badevægten 139 kilo.

Siden har han tabt 60 kilo ved blandt andet at køre halvmaraton i sin kørestol og bruge en håndcykel. Han understreger, hvor vigtigt det også er for kørestolsbrugere at røre sig.

- Forberedelserne til en cykeltur tager selvfølgelig længere tid for mig end for andre. Men bare det at komme ud og få rørt sig, få hovedet renset og få de trælse tanker væk og få motioneret - det er simpelthen win-win, siger han.

Planen er at lancere app'en i slutningen af 2019, men allerede nu drømmer direktøren for AnyBody Technology meget større.

- I USA er der næsten fire millioner kørestolsbrugere, og i Europa er der omkring fem millioner. Men der er også hele ældresegmentet og folk som har balanceproblemer, som også kan bruge den her app, for de har den samme udfordring med overvægt og livsstilssygdomme, siger direktør Jørgen Rosenkilde.

Facebook
Twitter