Ny trend: Køb eller lej et sommerhus på campingpladsen

Faldende besøg på campingpladser tvinger ejere til at tænke alternativt

Campingpladsejer Jette Holt og hendes mand Michael Overgaard har planen klar for Saltum Strand Camping med sommerhuse. Sommerhuse ejet af private og dobbelt så store som de hytter campingpladser ellers må bygge.

Færre vælger at holde ferie i campingvogn eller telt, og det får en nordjysk campingplads til som den første i landet at sløjfe en del af campingpladserne og give plads til sommerhuse.

-. Her er omkring 55 campingenheder i dag, og der bliver så 20 sommerhuse til næste sommer

Campingpladsejer Jette Holt har planen klar for Saltum Strand Camping med sommerhuse. Sommerhuse ejet af private og dobbelt så store som de hytter campingpladser ellers må bygge.

- Jeg ser en mulighed for at retænke campingproduktet, hvor man kombinerer det superfede fra campingproduktet med legeplads og fællesfaciliteter, og så det her lidt private område, hvor man kan trække sig tilbage i sommerhuset, siger Jette Holt.

Jeg ser en mulighed for at nytænke campingproduktet, hvor man kombinerer det superfede fra campingproduktet med legeplads og fællesfaciliteter, og så det her lidt private område, hvor man kan trække sig tilbage i sommerhuset, siger Jette Holt. Foto: Søren Flytkjær

Sommerhuse på lejet grund

Sommerhusene ligger på lejet grund, og ejerne forpligtiger sig til at leje dem ud en del af året.

Hos Dansk Kyst- og Naturturisme ser udviklingskonsulent Mette Greisen Damsgaard store muligheder i at campingpladser omdannes helt eller delvist til sommerhusområder eller feriecentre.

- Superspændende og relevant for branchen

Trods flere turister i sommerlandet er der nemlig færre der camperer. Men der mangler feriehuse, der kan lejes.

- Det at tænke et sommerhuslignende produkt ind i en campingkontekst og tilbyde gæsterne det produkt, som der er så stor efterspørgsel efter. Det tror vi der er rigtig mange perspektiver i, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk