Nye toiletdøre og kompensation på vej til dørløse beboere

Boligselskab under pres fra lokalpolitikere

Nye toiletdøre og kompensation på vej til dørløse beboere i plejeboliger (© ColourBox.com)


Der kan blive tale om et nedslag i huslejen til beboere, der i otte måneder har levet med, at der ikke var dør mellem deres stue og toilet.

Det stiller boligforeningen Viva Bolig nu i udsigt.

- Vi indkalder bruger-pårørenderådet for at høre deres forslag, siger Viva Boligs direktør Lotte Bang. Senest har politikere fra Aalborg Byråd lagt kraftigt pres på for en løsning.

De 52 beboere på Plejehjemmet Birkebo i Aalborg har siden december måttet klare sig med et forhæng ind til toilettet. Boligforeningen har tidligere afvist økonomisk kompensation, men åbner for en mulighed.

- Vi kan give et forholdsmæssigt nedslag i huslejen, men der er udfordringen, at det er et lukket system, og det er beboernes egne penge, vi bruger, siger direktøren.

Både Birkebos egen pengekasse og Viva Boligs hovedkasse kan komme i spil.

Dørene i de nye boliger blev pillet ned, efter at en 83-årig beboer døde, fordi en dør væltede ned over hende. Men en ny sikker løsning er fundet, og nye toiletdøre er ifølge boligforeningen på vej i begyndelsen af september.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.