Nyt redskab til bilister skal redde liv

Interaktivt kort skal vise, hvor det er glat, og hvor det er sikkert at køre.

Med hjælp fra Vejrdirektoratets nye kort skal danskerne komme sikkert gennem vinteren.

Hvis snestormen rammer Nordjylland fredag, har Vejdirektoratet hjælpen klar.

Direktoratets nye trafikkort kan nemlig spare bilister for uheld og måske endda redde liv. Derfor er koordinator Jørgen Stenholdt, der sidder i Vejdirektoratets vinterservice, temmelig begejstret for det nye kort.

- Informationerne om glatføre og snefygning giver folk muligheden for at planlægge turen hjemmefra, så de ikke ender i en snedrive eller kører galt, siger han.

Kortet modtager data fra de saltsprederne via gps, og det giver et meget præcist billede af, hvor der er glat eller snefygning, og under en snestorm kan det redde liv.

- Det vil uden tvivl forhindre nogle ulykker, når folk kan se, hvilke veje de skal undgå, lyder det fra Jørgen Stenholdt.

Vejdirektoratet havde tidligere lignende kort på deres hjemmeside, men det nye kort er langt mere præcist og indeholder flere informationer, så man bedre kan planlægge sin tur.

Du kan finde kortet på www.vintertrafik.dk

DMI forventer, at der kan falde op mod ti centimeter sne i Nordjylland.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.