Økonomisk uro i Kina presser minkavlere

Nogle avlere kommer til at lukke, mener nordjysk minkavlerformand.

- Uro på det kinesiske marked er klart noget, der påvirker priserne og efterspørgslen, siger avlernes nordjyske formand, Karsten Beltoft Jørgensen.

Mens de danske minkavlere kæmper med virus-sygdommen plasmacytose, der lænser farmene, fordi syge dyr må slås ned, er den økonomiske uro i Kina også en bekymrende faktor.

- Uro på det marked er klart noget, der påvirker priserne og efterspørgslen, siger avlernes nordjyske formand, Karsten Beltoft Jørgensen.

Det kinesiske aktiemarked har indledt året med en stor rutchetur, og det fører usikkerhed og lavere priser med sig i minkbranchen.

Fredag begynder januar-auktionen over minkskind.

- Vi fik for få år siden op til 45 procent mere for dansk mink end for mink som helhed. Det har ført flere avlere med sig, og dermed også et større udbud, siger Karsten Beltoft Jørgensen.

Han tror derfor, at der er overproduktion for øjeblikket.

- Nogen må lukke. Men det vil så dog typisk være de, der er kommet senest til og ikke ramme så hårdt i Danmark, siger minkavlernes formand i Nordjylland.

I Danmark arbejder flere end 6.000 med mink hver dag. I følge Danske Minkavlere eksporterede Danmark i 2013 pels for 13,4 milliarder kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.