Over 6000 ulovlige kanonslag er beslaglagt i Himmerland

Politiet har fundet to partier ulovlige kanonslag i Aars og Støvring.

Politiet har fundet over 6000 ulovlige kanonslag tirsdag aften og onsdag morgen. ARKIVFOTO. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Et større parti ulovligt fyrværkeri, der blandt andet tæller 4450 kanonslag, er fundet i en lade i Aars på Himmerland tirsdag aften. Et tip fra en borger ledte politiet frem til laden.

Her anholdt politiet tre mænd, der nu er sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

På grund af efterforskningen ønsker politiet ikke at oplyse nærmere i sagen.

I morges blev yderligere 2000 små kanonslag opdaget i en garage i Støvring. Her er en mand sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

Sikkerhed på slagsstederne

Politi og beredskab har gennemført kontroller hos godkendte salgssteder i Nordjylland, og her var sikkerheden til gengæld i top, melder beredskabscentrene.

- Det er mit indtryk, at reglerne overholdes bedre end tidligere år, siger Allan Frisk fra beredskabet i Mariagerfjord Kommune, der på de 29 salgssteder i kommunen kun kan pege på småfejl, såsom kasser der har stået åbne ved kontrollen.

I Frederikshavn Kommune har beredskabscenteret afviklet et informationsmøde for i alt 33 steder med tilladelse, og det har virket, fortæller Bo Isaksen fra Beredskabscentret.

- Vi har haft politiet med ude på kontrol, og de har ikke udskrevet en eneste bøde, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.