Overlæge: Transpersoner vil ikke blive udredt på psykiatrisk afdeling

Kommende tilbud om behandling til transpersoner vil ske på hospitalet, lover overlæge.

Det bliver på det almindelige sygehus og ikke på en psykiatrisk afdeling, at transpersoner fremover kan få hormonbehandling på Aalborg Universitetshospital. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det kommende tilbud om udredning og behandling af transpersoner i Aalborg kommer ikke til at foregå på psykiatrisk hospital.

Det lover ledende overlæge Astrid Højgaard, efter foreningen for bøsser, lesbiske og transpersoner, LGBT, har kritiseret behandlingen.

Linda Thor Pedersen er transpolitisk talsperson i LGBT Danmark, og hun kritiserede, at et kommende tilbud til transpersoner på Aalborg Universitet så ud til at blive tilknyttet psykiatrisk afdeling.

- En psykiatrisk udredning for noget, der ikke er en psykiatrisk sygdom, er med til at stigmatisere alle transkønnede, siger hun.

Astrid Højgaard, der er leder Sexologisk Center på Aalborg Universitethospital, forsikrer nu, at behandlingen kommer til at foregå på centeret på det almindelige sygehus.

Hun vil personligt komme til at visitere alle, der henvises til Aalborg med et ønske om en kønsskifteoperation.

Ifølge Astrid Højgaard vil Sexologisk Center nedsætte et tværfagligt specialistteam, der skal stå for behandlingen.

Alle, der ønsker en kønsskifteoperation, vil blive vurderet og behandlet individuelt. I nogle tilfælde vil patientens team omfatte en speciallæge i psykiatri, i andre tilfælde vil det ikke komme på tale, fortæller overlægen.