Overrasket borgmester: Vi er himmelhenrykte over arbejdspladserne

Vesthimmerland havde ikke forventet at få statslige arbejdspladser - nu får de 24.

Det kom som en positiv overraskelse for Vesthimmerlands nyvalgte Venstre-borgmester, Per Bach Laursen, at kommunen bliver hjemsted for 24 udflyttede statslige arbejdspladser. (Foto: Søren K Nielsen DR Nordjylland)

Det kommer som en positiv overraskelse for Vesthimmerlands nyvalgte Venstre-borgmester, Per Bach Laursen, at kommunen bliver hjemsted for 24 udflyttede statslige arbejdspladser.

Løgstør kommer nemlig til at huse Miljømærkesekretariatet.

Det stod klart i dag, da regeringen præsenterede anden runde af statslige udflytninger af arbejdspladser, der sender godt 4.000 job til provinsbyerne.

- Vi havde jo ved første runde lagt billet ind på at få Politiskolen, men fik den som bekendt ikke. Den her gang har vi ikke lagt samme indsats i det, men så meget desto større er glæden over at få tildelt de 24 arbejdspladser, siger Per Bach Laursen.

Per Bach Laursen aner heller ikke, hvorfor det lige blev Miljømærkesekretariatet, der nu skal flytte - og hvorfor lige til Løgstør.

- Men vi er himmelhenrykte over at få statslige arbejdspladser ud til vores del af Danmark. Det betyder rigtig meget for den måde, vi ser os selv på.

Per Bach Laursen fortæller, at han kommer fra et område, hvor man tidligere nedlagde et statsseminarium, nemlig Ranum.

- Og hvis det at få statslige arbejdspladser betyder lige så meget, som det at miste dem, så har vi meget at forvente, siger han.

Fra himmelhenrykt til hmm...

I Brovst i Jammerbugt Kommune er begejstringen mere afdæmpet. 11 ansatte i Sekretariatet for Frivilligrådet og Det Centrale Handicapråd skal flytte til byen.

Ifølge Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt, er 11 arbejdspladser bedre end ingen.

- Jeg tager det som et eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at flytte statslige arbejdspladser til en landdistriktskommune. Når det så er sagt, så ville vi gerne have haft flere af dem.

Mogens Gade påpeger, at Jammerbugt ikke fik del i de statslige arbejdspladser i første runde, og han havde forventet, at regeringen i anden runde ville tilgodese andre områder end de store regionale byer.

- Så dels burde Nordjylland have haft flere statslige arbejdspladser end de knap 400, vi har fået. Dels burde vi have haft flere af dem i Jammerbugt. Men de kommer vel i en tredje bølge, lyder det optimistisk fra borgmesteren.

Region Nordjylland fik 399 arbejdspladser

  • Foruden Vesthimmerland og Jammerbugt blev følgende kommuner i Region Nordjylland begavet med arbejdspladser:

  • Brønderslev 4

  • Hjørring 112

  • Frederikshavn 41

  • Aalborg 156

  • Thisted 51

Facebook
Twitter