Patienter går amok: Ansatte i psykiatrien må bede politiet om hjælp

Politiet rykker jævnligt ud for at hjælpe personalet på Aalborg Universitetshospital.

Sidste år ringede personalet i psykiatrien på Aalborg Universitetshospital til politiet 231 gange. (Foto: Jeppe Bøje Nielsen © Scanpix)

Ansatte i psykiatrien på Aalborg Universitetshospital må stadig oftere bede politiet om hjælp til at håndtere patienter, der går amok.

I 2012 blev der slået alarm 125 gange, mens der sidste år var 231 alarmopkald, viser en opgørelse fra Nordjyllands Politi, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Udviklingen er et tydeligt tegn på, at psykiatrien er i knæ, mener Knud Kristensen, formand for Landsforeningen for Psykisk Sundhed, SIND.

- Patienterne er blevet sygere, men vi har ikke fået forbedret normeringerne. Og så vil der være flere tilfælde, hvor tingene kommer ud af kontrol.

Bank på jobbet

Antallet af arbejdsulykker og såkaldte nærved-ulykker stiger også. Det lå sidste år på sit højeste, og det bekymrer Jesper Hermansen, der er sektoransvarlig for social- og sundhedsområdet i FOA Nordjylland.

- Der er jo ikke nogen, der ønsker at blive overfaldet og få bank, bare fordi man møder op og passer sit arbejde, siger han.

Slå alarm med det samme

Ifølge regionsrådsformand Ulla Astman (S) er der fuld fokus på problemerne i psykiatrien. Derfor skyldes en del af udviklingen også en ny politik om at slå alarm så hurtigt som muligt.

- Vi vil ikke finde os i, at der sker en optrapning af konflikter, så personalet kommer til skade. Derfor har vi sagt til dem, at de skal ringe efter politiet, når der er behov for det, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk