Pladsmangel er hverdag på sygehuse

Hver fjerde sygeplejerske på de nordjyske sygehuse fortæller, at de indenfor en uge har oplevet patienter på gangene eller i opholdsrum.

Det er især patienterne på de nordjyske, medicinske afdelinger, der ikke er plads til på stuerne, som der burde være, viser analysen. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Pladsmangel plager adskillige patienter på de nordjyske sygehuse.

Det kniber ofte med pladsen på sengestuerne på især de akutte og medicinske afdelinger, siger Jytte Wester, der er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland.

Hver fjerde

Hver fjerde sygeplejerske i Nordjylland har indenfor en uge oplevet, at patienter har måttet tilbringe deres sygehusophold på en gang eller i et opholdsrum.

Det viser en frisk analyse fra Dansk Sygeplejeråd.

Syv pct. færre

Det hænger blandt andet sammen med, at der de senere år er skåret ned på antallet af sengepladser på medicinske afdelinger i Nordjylland.

Syv procent færre senge er der i dag i forhold til for fem år siden.

Flere skal ansættes

- Tanken har været, at kommunerne skulle overtage mange flere sundhedsopgaver for at forhindre uhensigtsmæssige indlæggelser af ældre. Men det kræver, at kommunerne ansætter markant flere sygeplejersker, siger Jytte Wester.

Den nordjyske kredsformand forudser, at problemerne med overbelægning vil vokse, hvis der ikke sættes ind nu.

Vi er igang

Sundhedsminister Astrid Krag siger i en kommentar, at der allerede er ved at blive taget hånd om overbelægning.

- Handleplanen er allerede i fuld gang med at blive udført, siger hun og vil derefter ikke sætte yderligere i værk for at få løst problemet.

 

Facebook
Twitter