Politi overvejer indsats om blufærdighed til asylansøgere

Efter begivenhederne i Köln nytårsaften, hvor over 100 kvinder har anmeldt seksuelle overgreb og tyverier, vil nordjysk politi udvide oplysningsindsats.

Informationen til asylsøgerne skal i forlængelse af politiets erfaringer være rimelig jordnær og forståelig, mener Nordjyllands Politi. (© dr)

Nordjyllands Politi overvejer at udvide sin information til asylsøgere med et afsnit om blufærdighedskrænkelser.

Det sker på baggrund af de seksuelle krænkelser af kvinder nytårsaften i Tyskland.

Politiet har informeret asylsøgere om, hvordan man gebærder sig i det danske samfund, og om hvad der er lovligt og ulovligt.

Claus Hillborg, chefpolitiinspektør hos Nordjyllands Politi, oplyser at man også specifikt overvejer at fortælle asylsøgerne om, hvad der her i landet betragtes som ulovlige og strafbare seksuelle krænkelser.

- Men det er også vigtigt at sige, at der ikke må ske en generalisering eller stigmatisering. Vi har jo ingen dokumentation for at sige, at fordi man kommer som flygtning, så er man potentiel voldtægtsmand. Overhovedet ikke, siger han.

Informationen til asylsøgerne skal i forlængelse af politiets erfaringer være rimelig jordnær og forståelig.

- Hvis man går ned i Jomfru Ane Gade og er let klædt til en sommeraften, så er det ikke en indbydelse til noget som helst. Det er strafbart, hvis man rører ved en kvinde, uden man har fået lov, siger chefpolitiinspektøren.

Inden længe flytter 125 asylansøgere ind i det tidligere Park Hotel i Aalborg bymidte.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.