Politiet finder fejl på 12 busser efter kontrol: 'Skuffende med så mange alvorlige fejl’

Halvdelen af busserne har fejl ved kontrol i Aalborg.

Det er ikke første gang, at kontroller i Nordjylland fører til, at busser må holde stille. (Arkiv). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Siden klokken 5 i morges har Nordjyllands Politi været på arbejde for at kontrollere busser i Aalborgs midtby, og betjentene er ikke gået forgæves.

I alt 21 busser er midt på formiddagen blevet tjekket. Heraf er de 12 taget af ud af kørsel og blevet sendt til syn.

Det er ikke første gang, at politiet finder fejl på busser i Nordjylland.

Ved fodboldturneringen Dana Cup i 2017 blev 21 busser indkaldt til syn, og fire fik klippet nummerpladen, og lignende problemer har man oplevet ved for eksempel Smukfest i Skanderborg i 2018.

- Det er selvfølgelig skuffende, at vi stadigvæk døjer med så mange alvorlige fejl. Men de er lidt anderledes end de plejer at være, siger politiassistent fra Nordjyllands Politi Peter Lindholdt.

Fejl på bremser og nøddøre

Tidligere har man især fundet bremsefejl på busserne, og det er knap så slemt denne gang, selvom der fortsat er flere af slagsen.

På fem busser lyste ABS-lamper i bussens styrepanel som tegn på, at bremserne skulle tjekkes, og to busser bremsede skævt.

Derudover fandt man på fire busser fejl på nøddøre og vinduer, to busser havde lygtefejl, to gav for meget røg bagud, så man var nødt til at fjernet miljøzonemærket. To havde skærme i forruden, der begrænsede udsynet – og endelig havde en enkelt bus løse ryglæn.

- Der er stadig plads til forbedring, må man sige, lyder det fra Peter Lindholdt.

- Men det hjælper formentlig hver gang, vi viser flaget til sådan nogle kontroller her.

Bustrafikken er forstyrret

Udover at foretage kontroller forsøger politiet at hjælpe og vejlede busværkstederne og oplyser om, hvilke fejl politiet støder på, så man kan blive bedre til at få taget hånd om problemerne.

Buskontrollen i Aalborg fortsætter et stykke tid endnu, og det vil betyde forstyrrelser af bustrafikken lokalt.

Man kan holde sig orienteret om bussernes drift på Rejseplanen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk