Politiet: Ni-årig smed sten ud fra gangbro og ramte lastbil

Hold øje med, hvad jeres børn går og laver, lyder det fra politiet.

Hos Nordjyllands Politi ser man med stor alvor på det, der måske er ment som drengestreger, men som kan være meget farlige. Arkivfoto (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

En ni-årig dreng gav en lastbilchauffør en ubehagelig overraskelse, da han ifølge politiet tirsdag eftermiddag kastede en sten ud fra en bro, så den ramte lastbilens forrude.

Stenen ramte lige foran chaufføren. Der blev ikke slået hul gennem ruden, men forruden er dog så skadet, at den skal skiftes, oplyser politiet.

Nordjyllands Politi ser med stor alvor på sagen og bruger den til at opfordre alle forældre til at holde øje med deres børn og have styr på, hvad de går og laver.

Episoden skete ifølge politiet omkring klokken 16:15 på Byplanvejen i Aalborg, hvor drengen kastede en mindre sten fra en gangbro ved Byplanvejens Skole.

- Det lykkedes os at opspore drengen, der ligesom forældrene ikke taler dansk. Men med en storebrors hjælp fik vi forklaret, at det her altså er en meget alvorlig sag, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Per Jørgensen.

De sociale myndigheder overtager sagen fra politiet på grund af drengens alder.

Tidligere tirsdag lukkede en anden sten motorvejen nord for Aalborg i flere timer.

En kvinde havde fortalt politiet, at hun havde fået knust forruden, netop da hun kørte under en motorvejsbro på E39.

Men eftersøgninger på stedet med hunde og forklaringer om, at der på tidspunktet ikke blev set personer på broen, har fået politiet til at konkludere, at der formodentlig er tale om et voldsomt "almindeligt" stenslag og altså ikke en kriminel handling.