Politiker føler sig chikaneret af partifæller

Panikangst og stress ramte Vivi Jensen, som i november blev ekskluderet af Dansk Folkeparti. Hun følte sig udsat for chikane af sine partifæller.

Vivi Jensen er løsgænger i Hjørring Byråd og det nordjyske regionsråd. Hun føler sig chikaneret af sine tidligere partikolleger i Dansk Folkeparti.

Chikane af politikere kommer ikke altid fra vælgerne – den kan også komme fra partikollegerne.

Det oplevede Vivi Jensen, der tidligere repræsenterede Dansk Folkeparti i byrådet i Hjørring og i det nordjyske regionsråd.

Først nu vælger hun at fortælle om oplevelserne, der har fået mærkbare personlige konsekvenser for hende.

- Jeg har haft panikangst. Det fik jeg allerede efter valget, hvor jeg henvendte mig til min læge, fordi jeg ikke havde lyst til at gå ud mellem andre mennesker. Og det er man jo nødt til som politiker, fortæller hun til DR Nordjylland. 

- Jeg har brugt mange timer med en psykoterapeut, som har forsøgt at hjælpe mig igennem det her. Jeg har været indlagt på sygehuset, hvor man troede, jeg havde en blodprop i hjertet, men det viste sig, at det var stress, siger Vivi Jensen.

Politiker: Kritikken gik ikke på mine holdninger, men på min person

Breve med smædende påstande og rygter plantet i offentligheden gik forud for at hovedbestyrelsen i november 2014 smed hende ud af Dansk Folkeparti. I dag er hun løsgænger både i byrådet og i regionsrådet.

- Den kritik, jeg har mødt fra mine partifæller, har jo intet med min politik at gøre. Det er personlige angreb. Det har intet med min holdninger at gøre, siger hun.

Begrundelsen for eksklusionen var, at Vivi Jensen havde rejst en injuriesag mod sin daværende partikollega, Vibeke Købsted, som også sidder i Hjørring Byråd.

Siden er også en stævning mod det tidligere Dansk Folkeparti-medlem Tom Sørensen Bork kommet til.

- Når man i halvandet år har været udsat for det ene løgnagtige angreb efter det andet, som ikke handler om politik, men er personligt, så er der en grænse for ens tålmodighed. Og den grænse ramte Vibeke og Tom, siger Vivi Jensen.

Følte sig mobbet ud

Hun følte sig nødsaget til at rejse injuriesagerne for at rense sit navn efter et forløb, der går tilbage til foråret 2013. 

Dengang var Vivi Jensen lokalformand for Dansk Folkeparti i Hjørring. Men en række hændelser gør, at hun følte sig mobbet ud og chikaneret af de to, hun har stævnet, samt en gruppe af nuværende og tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti.

- Min ære, min troværdighed – alt er sat over styr med de løgne og bedrag, siger Vivi Jensen.

Et eksempel på den chikane, Vivi Jensen føler sig udsat for, fandt sted inden kommunalvalget i november 2013, hvor der pludselig dukkede en falsk Facebook-side op, som gjorde grin med tidligere DF-medlemmer ved at vise forvrængede portrætter af dem.

I medierne rettede Tom Sørensen Bork mistanken mod Vivi Jensen, men hun afviste at stå bag – og gør det fortsat.

Partifælle truede med anmeldelse for tyveri

Et andet eksempel er fra valgdagen i november 2013, hvor en anden partifælle skrev til Dansk Folkeparti på Christiansborg og truede med at anmelde Vivi Jensen for tyveri af 1.280 kroner fra partiforeningens kasse.

Men Vivi Jensen kunne fremlægge bevis for, at pengene var gået til at betale for plakater i valgkampen. Dansk Folkepartis organisationskonsulent Steen Thomsen bekræfter, at der ikke var tale om tyveri fra Vivi Jensens side.

- Jeg synes jo det er skræmmende, at 5-10 mennesker kan sætte sig ned og sige ”Nu skal vi dæleme få ødelagt hendes politiske virke”, og så kan vi gå og gnide os i hænderne over det bagefter – vi producerer lige en masse løgne, siger Vivi Jensen.

Vibeke Købsted har ikke ønsket at kommentere injuriesagen. Tom Sørensen Bork har ikke reageret på vores henvendelser.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter