Politikere: Nej tak til brugerbetaling for at få ny Limfjordsforbindelse

Politikerne i Nordjylland mener ikke, det er fair at lade nordjyderne alene betale for en ny vej over Limfjorden.

Et flertal af politikere vil have ny forbindelse mellem Aalborg og Nørresundby til at gå over Limfjordsøen Egholm. Men det må være staten, der skal til lommerne, og ikke de nordjyske bilister, mener de. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I flere år har politikere og borgere i Nordjylland råbt højt for at få en ny tredje vejforbindelse over Limfjorden, der skal supplere den nuværende Limfjordstunnel og broen mellem Aalborg og Nørresundby.

I et forsøg på at finde finansiering har tanken om brugerbetaling været til debat flere gange, men den idé bliver nu endeligt droppet.

De nordjyske politikere vil ikke lade bilisterne betale for at finde den finansiering, som skiftende regeringer indtil videre har afvist at stille til rådighed.

Det slog de 11 borgmestre og regionsrådsformand i Nordjylland Ulla Astman (S) i dag fast på et møde.

- Jeg er glad for, at vi endnu en gang står sammen. Det her er en statslig opgave, et statsligt ansvar og dermed er det også en statslig løsning, og det haster, for vi er ved at nå maxkapaciteten, siger hun.

Forslaget om brugerbetaling på omkring 10 eller 20 kroner for at krydse en ny bro eller tunnel er blandt andet blevet stillet af den nuværende transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt (V).

Men det er ikke rimeligt, at nordjyderne selv må til lommerne, mens staten eksempelvis har spyttet penge i den netop færdigbyggede motorvej mellem Herning og Aarhus over Silkeborg.

Det må være ens for alle, mener Ulla Astmann.

- Hvis det er en ny generel politik, som man lægger for finansiering af infrastrukturprojekter, så må staten stille det som et vilkår, må vi tage det op til overvejelse. Men det her med at vælge enkelte projekter ud, har vi ikke noget ønske om, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter