Politisk uenighed om støtte til kræftramte børn

Forældre til kræftramte børn skal støttes ens - mener sundhedsordfører. Minister er uenig.

Familier med kræftramte børn får ikke ens støtte til behandling i udlandet (Foto: © DR, DR)

Der skal ikke være plads til forskellighed i bevillingerne, når børn bliver sendt til udlandet for at blive behandlet for kræft. Det siger Flemming Møller Mortensen, socialdemokratisk sundhedsordfører.

En familie fra Aabybro føler sig forskelsbehandlet, fordi de ikke har fået lige så meget økonomisk hjælp som familier andre steder i landet, da de skulle til USA og have behandlet deres datter for kræft.

- Det er helt urimelig, at danske familier mødes i USA, hvor deres børn behandles for den samme sygdom, og så kan se, at kommunerne handler forskelligt, siger Flemming Møller Mortensen.

Han efterlyser mere ens regler, hvor de individuelle hensyn skal være lægefagligt begrundede, og vil nu tage sagen op med Sundhedsministeren.

- Men reglerne er så klare, som de kan være.

Sådan lyder det fra sundheds og ældreminister Sophie Løhde (V)

Sophie Løhde mener, at regionerne og kommunerne skal have rum til i hvert enkelt tilfælde at vurdere konkret, hvilke behov barnet har.

- Det er bedre end at skære alle over en kam, og ikke tage hensyn til de enkelte familiers situation. Jeg går naturligvis ud fra, at regionerne tager udgangspunkt i det enkelte barns behov og sørger for, at der er den nødvendige ledsagelse, skriver hun i et skriftligt svar til DR Nordjylland.