Populær fodboldklub hjælper ledige i mål

De spillede sig mod alle odds i superligaen. Nu får fodboldklubben Hobro IK ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Efter fire års ledighed er Kenneth Rasmussen glad for, at indslusningsforløbet gav både ham og virksomheden mulighed for stille og roligt at lære hinanden at kende. (Foto: © Heidi Trillingsgaard, DR Nórdjylland)

Hobro IK er på vej tilbage i superligaen i fodbold, og hjælper samtidig ledige i arbejde.

Det sker i projekt Mod Alle Odds, hvor det lokale jobcenter får lov til at kontakte klubbens sponsorer i håb om, at de vil ansætte nye medarbejdere.

37 arbejdsløse har været med i projektets første halvdel - de 15 har fået arbejde. Og erfaringerne har været så positive, at jobcenteret vil søge midler til en ny projektperiode.

- Jeg vil betragte det som en succes, der er forstærket af den direkte kontakt til virksomhederne via fodboldklubben, siger projektleder Edin Hajder fra Mariagerfjord Kommune.

Hver 14. dag deltager Hobro IK's sponsorer i et netværksmøde, hvor de præsenteres for mulige emner fra arbejdsløshedskøen.

I første omgang deltager de ledige i et fire ugers indslusningsforløb hos enten fodboldklubben eller en af de pågældende sponsorvirksomheder. Her er det meningen, at både arbejdsgiver og medarbejder skal finde ud af, om man passer sammen.

En af dem, der efter fire års lediggang, har fået arbejde er Kenneth Rasmussen.

- Hvis ikke jeg havde fået den her chance, så havde jeg nok siddet hjemme i sofaen stadigvæk, siger den ufaglærte medarbejder hos LC Emballage.

De samlede udgifter til det nuværende projekt er på 7,8 millioner kroner, hvoraf de godt tre millioner kroner betales af EU's Socialfond. Og et nyt projekt er afhængig af støtte udefra.

- Vi vil justere konceptet en smule, siger projektleder Edin Hajder.

I stedet for at præsentere virksomheder for ledige, så håber han, at virksomhederne i stedet vil ønske hvilke kompetencer, de efterspørger.

  • Deltagerne i Mod Alle Odds er dels kontanthjælpmodtagere og dels ledige, der er vurderet til at kunne klare et flexjob på nedsat tid.

  • De 15, der er kommet i arbejde via projektet, har i gennemsnit været uden job i 4,5 år.