Problemafdeling har fået styr på fejlene

Overbelægningen er næsten væk

(arkivfoto) (Foto: søRen Bidstrup © Soeren Bidstrup)

Der står færre senge på gangene og dagligdagen er generelt blevet lettet på ortopædkirugisk afdeling i Aalborg.

- I dag er sengeafsnittene fyldt, men ikke overfyldt, siger klinikchef Jens Larsen Pedersen fra Aalborg Universitetshospital

Tidligere i år kritiserede Arbejdstilsynet ellers Aalborg Universitetshospital for at have alt for store arbejdsmængder og markant overbelægning. Det betød, at medarbejderne havde for travlt til at indberette fejl.

- Det er ikke fordi, vi ønsker at skjule vores fejl. Men virkeligheden er, at vi ikke har tiden til at sætte os ned og skrive de her fejl, sagde sygeplejerske på Ortopædkirurgisk Afdeling Gitte Kjær Hansen i juni.

I maj var der en overbelægning på afdelingen på 120 procent. Det betød, at der blev begået alt for mange fejl på afdelingen. Det er der nu rettet op på.

- Antallet af patienter stemmer i dag bedre overens med det antal ansatte, vi har til at passe dem, siger Jens Larsen Pedersen.

De ortopædkirugiske afdelinger O1 og O2 har fra august til november haft en belægningsprocent på henholdsvis 100 og 102.

- Det er tæt på optimalt, mener Jens Larsen Pedersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på nord@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.